1. luokan uskontokirja vuodelta 1985 löytyi kirjaston kierrätyshyllystä jonne oli tuotu valtava kasa vanhoja ala-asteen koulukirjoja. Itselläni oli eri kirja (Meidän luokan uskontokirja) mutta laitan tämän tänne jos jollekin muulle herättäisi muistoja.

yxJR.jpg

 

Myös nämä lukukirjat lähtivät mukaani tuolta samaisesta kirjaston kierrätyshyllystä. Kolmas lukukirja on 6. painos vuodelta 1979 ja Neljäs lukukirja on 6. painos vuodelta 1981 (en tiedä miltä vuodelta on 1. painos mutta ilmeisesti aika kauan ovat olleet käytössä nämä kirjat).

Nämä menee hyvin minun oikeudentajuun, mutta taitaisi tulla sanomista nykyajan kukkahattuäideiltä ja isiltä jos tällaiset pelisäännöt opetettaisiin lapsille koulussa eteenkin kohdat joissa kerrotaan että on ok puolustaa itseään nyrkeillä ja jättää riitapukari yksin välitunnilla. Nykyisin kun tunnutaan ajattelevan että se riidanhaastajakin pitää ottaa mukaan leikkiin vaikka kiusaisi kokoajan muita.

Kuvaa klikkaamalla saat sen isommaksi!

(Somerkivi Peltonen Kolmas lukukirja (1979): Lasten lait)

 

Kellään tietoa näistä metallisista sotilaista? Googlella sain selville että ovat alunperin Kinder munista mutta miltähän vuodelta? Kuvaa klikkaamalla saat sen isommaksi.

Aika kivan oloisia, opettavaisia satuja näissä kirjoissa tuolleen nopeasti vilkaistuna (en ole tosin vielä tarkemmin tutustunut).