Richard Scarryn Eläinten joulu kirjassa vuodelta 1950

photo vanhatkirjatjayakari240_zps90850103.jpg

on 76 sivua ja seuraavat tarinat:

Laulava joulukuusi: Hirviemo järjestää vasalleen metsään hienomman joulukuusen kuin ihmisillä on kodeissaan.

Possun joulu: Possu ostaa joululahjoja vain itselleen.

Vihreä joulu

Siiliperheen jouluretki: Siiliperhe lähtee kaupunkiin katselemaan joulua. Millaisia joululahjojahan siilit antavat toisilleen?

photo vanhatkirjatjayakari244_zpsd7c02cdb.jpg

(Eläinten joulu, 1950, Kuvitus: Richard Scarry, Teksti: Kathryn Jackson, Suomennos: Marjatta Kurenniemi)

photo vanhatkirjatjayakari245_zps2599e8f8.jpg

(Eläinten joulu, 1950, Kuvitus: Richard Scarry)

Lumikenkäjänikset: Jänislapset ovat surullisia. Yön aikana on satanut niin paljon lunta etteivät he pääsisi joulunviettoon isoäidin luo. Onneksi isäjänis tuo heille kaikille lumikengät.

photo vanhatkirjatjayakari246_zpsa9cf9a8a.jpg

(Eläinten joulu, 1950, Kuvitus: Richard Scarry)

Hiirien joulu: Kotihiiret saavat jouluisin herkkuaterian keräämällä ihmisten lattialle tiputtamat herkkumuruset.

Ihan pikkuinen joulu: Millainenhan mahtaa olla oravien joulu?

Nallekarhu Kamalus: Joulupukki päättää antaa tuhmalle Tommi pojalle lahjaksi kamalan nallekarhun.

Herra Leijonan luumuvanukas: Herra Leijona saa kuulla joulusta ensimmäistä kertaa ja ryhtyy heti järjestelemään joulua kotiinsa.

Pahankurinen pikkuporo: Joulupukin 8 porosta yksi Pusku nimeltään haluaa jäädä kotiin nukkumaan eikä lähteä auttamaan joulupukkia lahjareen vetämisessä. Pusku on ollut koko vuoden kiltti, mutta jääköhän Pusku ilman joululahjoja aaton laiskottelun vuoksi?

Vuohipukki, joka leikki joulupukkia: Joulupukilla ei ole tapana käydä navetan eläinten luona, joten ilahduttaakseen pieniä tipuja navetan eläimet hankkivat tunkiolta lahjoja, kunnostavat ne ja joulupukiksi naamioitunut vuohipukki jakaa lajat yöllä kaikkien nukkuessa.

Kultainen kelkka: Karhunpentu toivoo joululahjaksi kullanväristä kelkkaa. Joulupukilla on vain vähän kultaista väriä ja jos sen käyttää kelkkaan, sitä ei riitä ollenkaan juniin eikä nukkejen koruihin. Joulupukki katsoo kiikarillaan karhunpentua ja näkee miten kiltti ja auttavainen se on, joten karhunpentu saa kultaisen kelkan ja sinä vuonna joulupukki maalasi vetureihin hopeiset koristeet.

Salainen rekiretki

photo vanhatkirjatjayakari260_zps8a7c8c40.jpg

(Eläinten joulu, 1950, Kuvitus: Richard Scarry, Teksti: Kathryn Jackson, Suomennos: Marjatta Kurenniemi)

 

Viluinen orava

Marakattivaari: Marakattivaarilla on paljon lapsenlapsia joten järjestäessään niille ikimuistoista joulua hän joutuu hylkäämään omat haaveensa.

Viisas jouluhanhi: Tiikeri perhe lihottaa hanhestaan joulupäivällistä, mutta tiikerit kiintyvät hanheen niin paljon etteivät voikaan syödä sitä ja hanhesta tulee perheenjäsen.

Elefantti Trumpetin joululahja: Eläintarhan yksinäinen elefantti toivoo joululahjaksi ystävää.

Punainen lintu: Punainen lintu ei halua muuttaa etelään. Talven kylmyys yllättää linnun, mutta se löytää suojapaikan ihmisten asunnosta, joulukuusesta.

Yllätys: Hurja leijona uhkaa syödä kaikki eläimet, mutta onneksi ne ovat kaikki vain eläimenmuotoisia koristeltuja piparkakkuja.

Jääkarhu jolla ei ollut turkkia: Joulupukki ei ehdi olla yhtä aikaa joka marketissa ja niinpä tontut pukevat joulupukin asut ylleen esittääkseen joulupukkia kaupoissa, mutta niillä ei ole partaa! Rouva Joulupukki leikkaa jääkarhulta turkin pois ja tontut ompelevat siitä itselleen parran.

Joululammas: Joulukuusen koriste lammas periytyy sukupolvelta toiselle kunnes se on nuhruinen, jalka katkennut, silmä pudonnut ja kaulan tiuku hukkunut jonnekin.

Yksinäinen koiranpentu: Koditon koiranpentu etsii ihmistä, joka haluaisi joululahjaksi koiranpennun. Mutta lapset haluavat vain leluja ja aikuisten mielestä koirat tekevät vain tuhoja.

 

Tästä kirjasta on ilmestynyt uusintapainos vuonna 2008, mutta siinä on vain 69 sivua. Uudesta painoksesta puuttuvat sadut: Herra Leijonan luumuvanukas,  Marakattivaari, Punainen lintu  ja Joululammas. Myös kansi on hieman eri näköinen.