Taaperoikäisenä (ja vanhempanakin) minulle luettiin paljon Tammen kultaisia kirjoja. Yksi suosikeistani oli Viisi pientä palosotilasta. Mutta vaikea näitä kirjoja on paremmuusjärjestykseen laittaa, kaikki Tammen kultaiset kirjat ovat ihania! Kirjat ovat tekstiltään lyhyitä ja yksinkertaisia, jotten ihan pienikin taapero jaksaa kuunnella nämä kirjat loppuun. Kuvitukseltaan kirjat ovat todella söpöjä ja laadukkaita. Näin aikuisenakin näitä kuvia katselee mielellään, kun ovat niin  nostalgisia ja ihanan vanhanaikaisia.

 

photo 12viisipientaumlpalosotilasta_zpsfcf92ab0.jpg

 

Juoni: Poliisi huomaa talon palavan ja hälyttää palokunnan paikalle. Viisi palomiestä heräävät ja liukuvat tankoa pitkin paloaseman alakertaan, pukevat turvavaatteet ylleen ja ajavat palopaikalle palopäälikön autolla, letkuautolla, tikapuuautolla ja ruiskuautolla.

photo Vanhojakirjoja907_zps01c06ded.jpg

(Viisi pientä palosotilasta, 1953, Teksti: Margaret Wise Brown ja Edith Thacher Hunt, Suomennos: Mirja Holma, Kuvitus: Tibor Gergely)

Nukkumassa ollut perhe pelastui palavasta talosta ja palomiehet saivat tulen sammumaan.

photo Vanhojakirjoja909_zps56052d51.jpg

(Viisi pientä palosotilasta, 1953, Teksti: Margaret Wise Brown ja Edith Thacher Hunt, Suomennos: Mirja Holma, Kuvitus: Tibor Gergely)

 

Palomiehet palaavat takaisin paloasemalle nukkumaan.

"Näin päättyi kertomus viidestä pikku palosotilaasta. Mutta jos jossakin taas syttyy tulipalo, niin kertomus alkaa jälleen alusta".

Mitkä olivat teidän suosikkejanne Tammen kultaisista kirjoista? Kertokaa kommenteissa niin voin tehdä postaukset niistäkin!