Kummitusmatkat (vuodelta 1991) on ratkaisukirja.

photo vanhojakirjoja002_zps9c3f1cde.jpg

Kirjassa seikkailevat nuoret ja joka aukeamalla täytyy ratkaista eteen tullut ongelma päästäkseen eteenpäin. Pitää esimerkiksi selvittää useita erilaisia salakirjoituksia, etsiä salaovia ja selvittää miten ne avataan yms. Tämä ja samaan sarjaan kuuluva Yllätysmatkat kirjat olivat minun lemppareitani ala-aste ikäisenä :) . Esittelen myös Yllätysmatkat-kirjan blogissani myöhemmin.... Ovatko nämä kirjat teille tuttuja?

Kirjassa on 144 sivua ja kolme tarinaa: Aavelinna (kirjoittanut Susannah Leigh), Katoava kylä (kirjoittanut Sarah Dixon) ja Kummituspeili (kirjoittanut Karen Dolby). Kaikki tarinat on kuvittanut Brenda Haw.

 

Aavelinna tarinassa Anu, Lissu ja Aki menevät seikkailemaan Aavesaarella sijaitsevaan Aavelinnaan, jossa kerrotaan kummittelevan kapteeni Rautasoljen haamun, joka vartioi sinne kätkemäänsä aarretta. Onistutko löytämään aarteen Anun, Lissun ja Akin kanssa?

Aavelinnassa on myös roistoja etsimässä aarretta ja he telkeävät lapset vankityrmään. Tehtävänä on keksiä keino paeta vankityrmästä.

photo ongelmat2_zps4957d9db.jpg

(Teksti Susannah Leigh, Kuvitus Brenda Haw)

 

Katoava kylä tarinassa Mari ja Leo löytävät Surulaaksosta kylän, jota ei ole merkattu karttaan. He yöpyvät kylän kievarissa mutta heräävät ulkona nummilla. Kylä on kadonnut yön aikana! Selviää että kylä on kirottu ja kadonnut 300 vuotta sitten ja ilmestyy näkyviin kolmena yönä vuodessa. Onnistutko poistamaan kirouksen yhdessä Marin ja Leon kanssa?

Seikkaillessaan Kalmanlinnassa lapset eksyvät ja huomaavat olevansa kuivuneen kaivon pohjalla. He pääsevät pois kiipeämällä tikkaita ja köysiä pitkin. Tehtävänä on etsiä turvallinen reitti ulos sillä tikkaista puuttuu askelmia ja köydet ovat lahonneet ja voivat pettää.

photo ongelmat3_zpsc6c1d12b.jpg

(Teksti Sarah Dixon, Kuvitus Brenda Haw)

 

Kummituspeili tarinassa Sami. Jyri ja Heli menevät tutkimaan kummitustaloa. Ensin pitää toki keksiä miten talon sisälle pääsee...

photo ongelmat4_zpsdced4f30.jpg

(Teksti Karen Dolby, Kuvitus Brenda Haw)

***

RATKAISUT ALLA, ÄLÄ LUNTTAA! =)

***

Ratkaisut edellä mainittuihin ongelmiin:

photo ratkaisut_zps065571c9.jpg

Osasitko ratkaista kaikki tehtävät oikein?