Kirjastosta lainasin lapsena satukasetteja Musti-koiran seikkailuista. Parhaat tarinat minun mielestä ovat Musti ja Päkäpekka, Musti ja pingviinit sekä Musti ja Egyptin aarre.

Musti ja Päkäpekka (1990). Susi Kelmilä on saanut noita-akalta 2 pulloa taikajuomaa. Joka juo taikajuomaa, siitä tulee Susi Kelmilän nöyrä palvelija! Yhdessä Karhu Kontion kanssa he päättävät huijata Päkäpekan ja Musti-koiran juomaan taikajuomat, sillä tuo kiltti kaksikko pilaa aina heidän hienot metsästyssuunnitelmansa. Ensin he menevät lampaiden talolle, jossa asuvat Päkäpekka, Päkäpirkko ja heidän karitsansa ja jättävät pullon ovelle kera lapun jossa kerrotaan että Pälkäpekka on valittu urheilujuoman koemaistajaksi. Heti juotuaan pullosta Päkäpekka ilmoittaa lähtevänsä metsään Susi Kelmilän nöyräksi palvelijaksi. Päkäpirkko ja karitsat yrittävät estää häntä siinä onnistumatta ja hädissään Päkäpirkko lähtee Mustin luokse. Karhu Kontio on toimittanut pullon myös Mustin kopille, mutta Musti ei ole kuullut mitään sillä hän oli juuri imuroimassa kopissaan. Päkäpirkko kertoo Mustille mitä hänen miehelleen oli tapahtunut ja Musti ei juo taikajuomaa vaan lähtee ystävänsä Jukka Jäniksen luokse ja kertoo tälle suunnitelmansa. Sitten Musti juoksee Susi Kelmilän luokse ja esittää että olisi juonut taikajuomaa ja ilmoittaa olevansa Susi Kelmilän nöyrä palvelija. Susi Kelmilä määrää palvelijat kanssaaan metsästysretkelle. Taikajuoman vaikutuksen alaisena Päkäpekka ehdottaa että he tekisivät ensin paistin hänen vaimostaan Päkäpirkosta, mutta Musti ehdottaa että aloitettaisiin jäniksistä. He menevät jänisten talolle ja Karhu Kontio ja Susi Kelmilä odottavat piilossa kun Musti ja Päkäpekka astuvat sisään. Sisällä Musti ja Jussi Jänis sitovat Päkäpekan ja tunkevat tämän säkkiin. Toiseen säkkiin Musti pistää Jussi Jäniksen ja tuo molemmat säkit ulos. Sitten Musti kehoittaa Karhu Kontiota ja Susi Kelmilää hakemaan loput jänikset sisältä, mutta telkeääkin oven kiinni ja vangitsee karhun ja suden ikkunattomaan ruokavarastoon. Siellä ne saavat pari viikkoa popsia porkkanoita ja jos sen jälkeen pyytävät kauniisti anteeksi niin pääsevät ehkä pois. Taikajuoman vaikutus kestää vain päivän joten Päkäpekka palautuu pian taas kiltiksi.

Musti ja kummituslinna (1990) Skotlanninpaimenkoira Pepi on ostanut vararikkoon joutuneen kreivi Magmunsterin linnan, mutta ei uskalla asua linnassa, sillä siellä kummittelee! Pepi pyytää Mustia avuksi ja myös pelokas Päkäpekka lammas lähtee vastentahtoisesti mukaan Skotlantiin. Yöllä linnassa alkaa kuulua askelia, kolinaa, aavemaista naurua ja narinaa.... Musti levittää jauhoja linnan lattialle ja ystävykset seuraavat "kummituksen" jalanjälkiä kellariin, josta löytävät kreivi Magmunsterin piileskelemästä mehutynnyristä. Kreivi ei ollut halunnut luopua sukulinnastaan, mutta oli rahavaikeuksien vuoksi pakotettu siitä luopumaan ja  päätti pelotella linnan uutta omistajaa kummituksena niin ettei tämä uskaltaisi muuttaa linnaan ja hän saisi jäädä linnaan asumaan...

 

Musti telttaretkellä (1990) Musti ja Päkäpekka lähtevät telttaretkelle Vaapukkajärvelle. Kun he menevät telttaan nukkumaan Niilo Näätä, jonka mielestä Musti ja Päkäpekka ovat tunkeutuneet hänen alueelleen, laittaa ilotulituspaukkuja Mustin ja Päkäpekan nuotioon, sytyttää sen ja juoksee itse turvaan....

 

Musti ja Egyptin aarre (1990) Museonjohtaja Mauno Muinoinen pyytää Musti-koiraa ja Päkäpekkaa Egyptiin sillä museon kaivaustyömaalta katoaa arvotavaraa.... Selviää että varas on laittanut yksikyttyräiselle kamelille toisen valekyttyrän ja kuljettanu aarteet valekyttyrän sisällä.

Musti filmitähtenä (1990) Musti haaveilee pääroolista elokuvassa Ilmojen sankari ja menee koekuvauksiin. Toinen ehdokas päärooliin on Anssi Ahma. Mustille selviää kuitenkin että Anssi Ahma on koekuvauksissa vain saadakseen vastanäyttelijä Jänö Kauniskorvan herkkuateriakseen....

Musti ja kalastajakarhu (1990)

SodomaMuikku oli ladannut Youtubeen sadun Musti ja kalastajakarhu, voit kuunnella sen tästä:

Musti ja kalastajakarhu osa 1 (1990)

Musti ja kalastajakarhu osa 2 (1990)

photo 46_zps4a7daa62.png

Musti-koira ja Päkäpekka-lammas lähtevät onkimaan kaloja metsälammelle. Mutta karhu Kontio onkin kieltänyt kalastamisen lammella kaikilta muilta paitsi itseltään. "Joka lammesta kaloja ottaa, sitä karhu kämmenellä mottaa, terveisin karhu Kontio", lukee kyltissä lammen rannalla... Miten Musti ja Päkäpekka ratkaisevat tilanteen?

 

Musti ja pingviinit (1990) Musti lentää helikopterillaan pingviinien avuksi Grönlantiin, sillä jääkarhu uhkaa syödä kaikki pingviinit!

Grönlannissa Musti tapaa huonokuuloisen hyljevanhuksen:

Musti: "Minä olen Musti-koira Suomesta ja tulin kysymään tietä jääkarhun luo".

Hemmo Hylje: "Vai on sinulla musta kaira lumesta ja kysyt tietä pääkallon luo".

Musti: "Jääkarhu on ottanut vangiksi Pasi Pingviinin ja tämän kaverit".

Hylje: "Vai sääkartta on ottanut valmiiksi lasin viiniä ja muut paperit".

Jääkarhu ottaa myös Musti-koiran vangiksi ja aikoo syödä pingviinikoiramuhennosta aamupalaksi. Musti-koira pyytää viimeiseksi toiveekseen että saisi käydä saunassa kuten Suomessa lauantaisin on tapana. Jääkarhu hakee kiviä ja risuja kiuasta varten. Kuuma höyry täyttää jäämajan ja jäämaja  jonne jääkarhu on Mustin ja pingviinit vanginnut sulaa vankien ymäpäriltä....

photo mustikoira_zps0upgq6rs.jpg

Musti ja metsänkellot (1990) Kettu säikyttelee kilttejä metsäneläimiä kovaäänisellä torvella... Metsäneläimet päättävät Musti-koiran johdolla antaa ketulle unohtumattoman opetuksen.

Musti ja tuulimylly (1990) Wander Whippet pyytää Mustia (ja Päkäpekkaa) avukseen Hollantiin. Joku tuhoaa hänen kasvattamansa tulppaanit eikä niitä riitä enää myyntiin, joten Wander on vararikon partailla.

Musti ja kotkansulka (1990) Kotkansulan ensimmäisenä löytänyt eläin voittaa vapaalipun huvipuistoon. Jukka Jänis päättää voittaa ja kiipeää hakemaan kotkansulkaa paikasta jossa niitä varmasti on - kotkan pesästä. Kotka nappaa jäniksen Jyrkkäkallion rinteeltä ja kantaa pesäänsä syödäkseen iltapalaksi.

Musti ja viirusoliot (1991) Avaruusrobotti XX pyytää Mustia ja Päkäpekkaa auttamaan Robotius planeetalle. Matka sinne taitetaan lentävällä lautasella. Virus planeetan viirusolennot aikovat ottaa Robotius planeetan robotit orjiksi kunnes ruoste heidät romuttaa. Viirusolennoilla on sädesulatin, jolla pystyy yhdellä napinpainalluksella sulattamaan kaikki robotit olemattomiin, joten robotit eivät pysty puolustautumaan. Myös Musti ja Päkäpekka naamioituvat roboteiksi ja kun viirusolennot ottavat roboteista virrat pois teeskentelevät Musti ja Päkäpekka toimintakyvyttömiä ja saavat sädesulattimen haltuunsa. Sillä uhkaamalla he karkoittavat viirusolennot Robotiukselta.

Musti: "Tuo on niin kauhea ase että se pitää heti tuhota. Se saattaa joutua jonkun päästään seonneen käsiin ja silloin on taas joku vaarassa. Räjäytetään koko sädesulatin ase tuusannuuskaksi. Palasiksi vain tuollainen vekotin. Aseita ei minusta saisi olla olemassakaan".

Ja niin kävi että kun Musti ja Päkäpekka matkasivat kohti maapalloa saivat he kuulla kovan paukahduksen kun avaruudessa tuhottiin yksi kauhea ase...

 

Musti ja supersaalistaja (1991)

Musti Kiinassa (1991)

Musti ja pikku luistelijat (1991)

Musti ja viidakkoretki  (1991)

Musti Chigacossa (1991)

Musti ja juoksukilpailut (1991)

Musti ja imuroidit (1991)

 

Tekijä on Matti Nurmi ja lukijana Matti-setä (tekijä itse?).

Kaikki Musti-koiran seikkailut voi ladata tästä koneelle!