photo 1_zps9dc8b6bb.jpg

Simon huoneessa on taikaliitutaulu ja kaikki mitä Simo piirtää liitutaululleen muuttuvat todeksi Liitupiirrosmaassa.

Esim. kun Simo piirsi liitutaululleen sotilaita

photo 10_zps08d03da6.jpg

alkavat hänen piirtämänsä sotilaat aseineen terrorisoida Liitupiirrosmaan asukkaita ja määrätä kaikesta. Tässä sotilaat uhkaavat Simoa ja Henriä, joka on Simon paras ystävä Liitupiirrosmaassa.

photo 12_zpsbba71e36.jpg

Simo pääsee Liitupiirrosmaahan kiipeämällä kotinsa lähellä olevan aidan toiselle puolelle tikapuita pitkin.

photo tikkaat_zps6bcd4080.jpg

Liitupiirrosmaassa kaikki muut paitsi Simo itse ovat eläviä liitupiirroksia.

Kerran merirosvot olivat siepanneet lapsia miehistökseen ja sieppaavat myös Simon ja Henrin.

photo 7_zps98f0bfa4.jpg

photo 8_zps01defedc.jpg

photo 9_zpse47c5635.jpg

Mutta kun merirosvot laittavat lapset kävelemään lankulle syöttääkseen nämä haille, Simo vain piirtää liidullaan lankun pidemmäksi niin että he pääsevät juoksemaan lankkua pitkin maihin turvaan. Sitä paitsi hait eivät olleet haita, vaan Simo oli piirtänyt veteen pelkkiä hainselkäeviä, eikä kokonaisia haita. Meressä ui siis vain näitä selkäeviä!

Lumouduttuaan museossa dinosauruksista, Simo piirtää dinosauruksen kuvan liitutaululleen ja siinä samassa dinosaurus ilmestyy Liitupiirrosmaahan ja hotkaisee sen asukkaat suihinsa. Dinosaurus syö myös Simon kun tämä tulee käymään Liitupiirrosmaassa.

photo 14_zpsbd7f9e16.jpg

Kerran Simo piirsi liitutaudulleen ritarin,

photo ritari_zps4ae370dc.jpg

joka päätti suojella Liitupiirrosmaan asukkaita junalta, jota ritari luuli lohikäärmeeksi.

Liitupiirrosmaassa ei ole ollenkaan autoja ja ainoa liikenneväline on juna.

photo 4_zpsea31f362.jpg

Kerran Simo päätti kuitenkin piirtää liitutaululleen paljon autoja ja siitäpä vasta kaaos syntyi Liitupiirrosmaassa. Kaikki lapset kaahailivat autoillaan sinne tänne ja välttyäkseen jäämästä auton alle Simo ja opettaja pakenivat puuhun.

photo 13_zpse9fc47d6.jpg

Simo ratkaisi ongelman piirtämällä liitutaululleen niin paljon autoja etteivät ne mahtuneet liikkumaan jättimäisessä ruuhkassa enää lainkaan.

Simo piirtää animaatio on tehty Iso-Britaniassa 1975-1976. Sitä on esitetty Suomen televisiossa 70-80-luvulla Pikku kakkosessa.  Simo piirtää animaatiota on tehty 24 jaksoa, jotka ovat kestoltaan 5 minuutin pituisia. Tästä voit katsoa muutamia jaksoja englanninkielisenä:

Simon and the Chalk Drawing Band

Simon and the Moon Rocket

Simon and the Sea

Simon and the Chameleon

Simon and the Early Morning

Simon and the Chalk Drawing Cars

Simon and the Dinosaur

Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä oli aivan loistava mielikuvituksellinen lastenohjelma, jossa on jännitystä, mutta ei väkivaltaa ja Simo pystyy koko ajan hallitsemaan tapahtumia piirtämällä seikkailujaan. Liitupiirrosmaassa pelottavan lihansyöjädinosauruksenkin voi piirtää takaisin munan sisään ja munaa pienentämällä siitä kuorioutuu pieni dinosauruksen poikanen. Pyyhkimällä raateluhampaat pois siitä saa kasvissyöjädinosauruksen jne. Hauskintahan on että jokainen lapsi pääsee vierailemaan Liitupiirrosmaassa, sillä mielikuvituksella jokaisesta liitutaulusta tulee taikaliitutaulu, johon voi piirtää jännittäviä seikkailuja itselleen!