Katso tästä suomenkielinen The Joulukalenteri videon kesto 3 tuntia 30 minuttia. The joulukalenteri esitettiin ensimmäisen kerran vuonna 1997 ja tykkäsin siitä kovasti. Se on tullut pari kertaa tämän jälkeen myös uusintana, mutta en ole näitä uusintoja katsonut. Nyt katsoin sarjan Youtubesta ja edellisen kerran katsoin sen siis 16 vuotta sitten. Silti muistin tästä joulukalenterista aika paljon...

Olli Santanen on hiljainen, sanomalehteä lukeva ja piippua poltteleva mies.

Olli humalassa:

photo 226_zps697738cb.png

 

Kerttu Santanen on rasittavan puhelias jouluihminen.

photo 225_zpsc8c954d3.png

 

Kertulla on Suuri joulukoristelaatikko ja hän tykkää täyttää kotinsa joulukoristeilla.

photo 223_zpsf7bf949e.png

 

Myös koristeiden tarkka paikka on Kertulle hyvin tärkeää. "Olli, panenko minä tämän koristeen tähän vai tuonne?" (siirtää koristetta 1 cm verran vasemmalle). Kerttu toivoo joululahjaksi monitoimikonetta.

 

Tyypillinen Ollin ja Kertun keskustelu menee näin:

Olli: "Mahotonta meininkiä"

Kerttu: "Niin, toivottavasti huomenna sää paranee"

Olli: "Seikka on saletti"

....

Olli: "Mutta nyt minun täytyy mennä näyttämään anakondaa pihakuuselle"

 

Ollin ja Kertun Vikki-koira vaan nukkuu eteisessä ja nostaa välillä päätään...

photo 230_zpsfbde1632.png

 

Tonttu Iki Iäkäs on kuolemaisillaan. Hänen elämänsä sävelmää soittava soittorasia on pysähtymäisillään.

Tontut Toivo, Kauko ja Hande lähtevät hakemaan avainta, jolla soittorasian voi vetää. Iki-Iäkäs antaa heille Suuren Viisastenkirjan jossa on vastaus kaikkiin kysymyksiin. Toivo, Kauko ja Hande puhuvat kieltä, jossa on sekaisin suomen ja englanninkielen sanoja  "It is hard to be a tonttumies". Kauko ei osaa suomea ja aina kun hän menee katsomaan jotain Suuresta viisastenkirjasta hän yllättyy "Ouh shit, se on suomea", mutta onneksi Toivo osaa suomea. Kauko yrittää veistää uutta potkuria lentokoneeseen rikkimenneen tilalle. Toivo kirjaa muistikirjaansa Kaukon ja Handen hyviä lausahduksia, jotta voivat ehkä käyttää niitä jossain myöhemmässä jaksossa. Hande joutuu aina tekemään ikävimmät hommat, koska hänellä on "rumimmat kuteet ja pisin naama".

photo 224_zpsc9d5678a.png

 

Pentiksi itsensä esittelevä näsä (tonttujen vihollinen) huijaa hyväuskoisia Ollia ja Kerttua mennen tullen ja saa yöpyä heidän sohvallaan Vikin kanssa tai "Vikillä sohvan kanssa" kuten Kerttu välillä sanoo. Pentti käyttää puheessaan runsaasti ilmaisuja "ja silleen" ja "pop-pop-pop".

photo 228_zpsf4b69974.png

 

Näsät näyttävät normaalisti aivan ihmisiltä, mutta kun ne juovat viinaa, niiden suuhun kasvaa torahampaat ja nenälle silmälasit.

photo 227_zpsf3f19fda.png

 

Kerttu: "Olli, oletko sinä nähnyt Penttiä?"

Olli: "Kai hän on  siellä joulukoristeiden seassa´"