Erkki! -visailua näytettiin Kasmasiinissa ainakin vuosina 1988-1989. Kilpailijoina oli kaksi lasta ja se kumpi sai enemmän Erkki-merkkejä, pääsi jatkoon.

Katso videonpätkiä ohjelmasta Ylen Elävästä arkistosta:

Erkki!

Muistan ohjelmasta vain kaksi kilpailutehtävää: Etsi oikeat esineet ja Piirrä ja kuvaile. Elävästä arkistosta voit katsoa muitakin ohjelmassa olleita tehtäviä.

Etsi oikeat esineet -tehtävässä pöydällä on paljon esineitä ja kilpailijoiden tuli kerätä tietyllä kirjaimella alkavia esineitä. Se kumpi löysi enemmän esim. A-kirjaimella alkavia esineitä voitti itselleen Erkki-merkin paitaansa.

photo 10_zps0a4eae48.png

 

Piirrä ja kuvaile tehtävässä toisen kilpailijan täytyy kuvailla sanoin esinettä ja toisen kilpailijan täytyy piirtää esine tämän kuvailun perusteella näkemättä esinettä. Tämän jälkeen piirtäjän tuli keksiä kekseliäs selitys mitä on piirtänyt ja paremmasta selityksestä voitti Erkki-merkin.

photo 9_zps5db5dbc2.png

 

Tykkäsin tästä ohjelmasta tosi paljon. Suosikkitehtävä oli Etsi oikeat esineet, ja sitä myös leikittiin kavereiden kanssa eskari-ikäisinä. Jos teillä blogini seuraajilla on n. 5-7-vuotiaita lapia jotka jo tuntevat kirjaimet, niin tämä on hyvä ja hauska leikki!

Tulipa tuosta yhdestä palkinnosta mieleen... Taisi noita radiolla varustettuja reppuja olla ihan kaupoissakin myynnissä 80-luvulla? Minulla ei tosin sellaista ollut, mutta muistelen nähneeni.