Tämä suomalainen Lumikuningatar elokuva on vuodelta 1986. Televisiosta se on esitetty jouluna 1988, 1993 ja 1997. Lapsena tämä elokuva tuntui tosi pelottavalta. Olen varmaankin katsonut tämän 6-vuotiaana mutta on jäänyt vahvasti mieleen. Ja edelleen nyt aikuisenakin mielestäni loistava elokuva. Eli ei ole aika kullannut muistoja.

Katso suomenkielinen elokuva tästä:

Lumikuningatar osa 1

Lumikuningatar

photo 6_zpsc80d596e.png

houkuttelee Kain rekeensä ja he matkaavat ilmojen halki.

 

Lumikuningatar osa 2

Kerttu lähtee etsimään Kaita. Hän tulee joenrantaan ja itsekseen kulkeva vene lähestyy häntä. Tämänkin kohdan muistan hyvin pelottavana. Kerttu kapuaa veneen kyytiin ja vene kuljettaa hänet noidan luo.

photo 5_zps69b718cf.png

 

Noita lumoaa Kertun noiduttujen suklaasydämien

photo 2_zpsde384190.png

 

 ja balleriinasoittorasian

photo 4_zpsc9834713.png

 

avulla unohtamaan Kain ja jäämään luokseen tanssimaan balettia ikuisiksi ajoiksi.

photo 3_zps6e4fc552.png

 

Lumikuningatar osa 3

Noita on aiemminkin lumonnut pikkutyttöjä jäämään luokseen ja unohtamaan. Kun nämä pikkutytöt eivät ole enää totelleet, noita on taikonut heidät ruusuiksi tapettiin. Nämä ruusut neuvovat Kerttua pakenemaan kun se on vielä mahdollista.

photo 1_zps2ce9f996.png

 

Lumikuningatar osa 4

Kerttu päättää paeta noidan luota kuten ruusutytöt ovat häntä neuvoneet. Muistan vieläkin miten pelotti kun balleriinanukke hoki "kiire kiire kiire" ja alkoi pyörimään vimmatusti ympäri... Ja kyllä vielä aikuisenakin syke nousi tässä kohtaa.

 

Lumikuningatar osa 5

Lumikuningatar osa 6

Rosvojoukko hyökkää Kertun kimppuun, kaappaavat tytön hevosen selkään ja vievät leiriinsä jossa sulkevat Kertun häkkiin ja aikovat myydä Kertun ryöväriruhtinaan morsiammeksi.

 

Lumikuningatar osa 7

Lumikuningatar osa 8

Lumikuningatar osa 9