Kieku ja Kaiku sarjakuvat on tehty vuosina 1931-1975. Piirtäjänä on toiminut Asmo Alho ja tekstit ovat Mika Walttarin käsialaa.

Kieku ja Kaiku tuli Pikku Kakkosesta 15 osan verran vuosina 1986-1987.

Tämä Pikku Kakkosen mainos on vuodelta 1986:

photo 2_zps6bd905a1.jpg

 

Itselleni Kieku (valkea kukonpoika) ja Kaiku (musta kukonpoika)ovatkin tuttuja nimenomaan Pikku Kakkosesta, sarjakuvina en ole niitä lukenut lapsena. Pikku Kakkosen Kieku ja Kaiku-ohjelma oli muistaakseni tehty niin että näytettiin aina yksi Kieku ja Kaiku -sarjakuvan kuva kerrallaan ruudussa ja lukija luki kuvaan liittyvän riimityksen. Eli hahmot eivät liikkuneet. Sarjaa ei tietääkseni ole tullut kertaakaan uusintana vuoden 1987 jälkeen, ja nykyajan nopeisiin toimintapiirrettyihin tottuneet lapset tuskin jaksaisivat edes katsoa piirrettyä, jossa hahmot eivät edes liiku. Itse tykkäsin kivoista riimeistä.

Löysin tämän sarjakuvakirjan vuodelta 1994 kirjaston kierrätyshyllystä ilmaiseksi viime kesänä. Kiitos tuhannesti sille joka tämän aarteen oli sinne jättänyt! :) Ihan loistavia sarjakuvia. Muistelisin että juuri tämä kansikuva olisi ollut myös siinä tv-ohjelmassa alkutunnarissa:

photo 101_zps62b75b74.png

 

Jokaisessa tarinassa oli aina hauska opetus lopussa, kuten näissä esimerkkisarjakuvissa, jotka on ylläkuvatusta kirjasta. Nämä tarinat näyttävät tutuilta, joten luulen että olisivat olleet mukana ohjelmassa (mutta 100% varma en ole).

photo 102_zpsf6f4dbcf.png

photo 100_zps9b373114.png

(Sarjakuvien kuvitus:Asmo Alho, Sarjakuvien tekstit: Mika Walttari)

Muistaako kukaan muu Pikku Kakkosen Kiekua ja Kaikua?  Ystävistäni kukaan ei muista.