Mintsi kyseli kommenteissa kirjaa Kuu paistaa, kuollut ajaa, tässäpä siis esittely tästä kirjasta. Toivokaahan muutkin vain rohkeasti mistä haluatte juttuja/kuvia!

 Moni muistaa tämän synkän näköisen kirjan. En tiedä onko kirjasta otettu uusintapainoksia, tämä on vuodelta 1984.  Toimittanut Eija Timonen, kuvittanut Markku Tanttu.

photo kummitus009_zpsab1e3e71.jpg

Kirjaan on koottu tunnetuimmat Suomessa kerrotut kummitustarinat: Valittava pilli, Valkeat linnut, Sepän pää, Tohtorin kuolema, Ämmän hauta, Kuolleista herännyt, Ränkkälän pappilan emäntä, Mustapukuiset miehet, Kummituskamari, Annikka-avainpiika, Anna luu, Isännät kotimatkalla, Kirkonväki riihessä, Käräjätalossa, Leppäjärven aavelaiva, Joutsen joka muuttui tähdeksi, Omenavarkaissa, Vieras ja kaksi isäntää, Maija Rassin sulhanen, Öiset takojat, Ukon yövieraat, Krannin metsä, Lauteiden lakaisija, Anteeksiantamaton rikos, Musta kuin kekäle, Raholan isännän sopimus, Kuu paistaa kuollut ajaa ja Hopeinen jalka.

 

Omat suosikkitarinani olivat:

Kuu paistaa, kuollut ajaa

photo kuupaistaakuollutajaa_zps82b981be.jpg

(Kuva kirjasta Eija Timonen, Markku Tanttu: Kuu paistaa, kuollut ajaa, 1984)

ja

Hopeinen jalka

photo hopeinenjalka_zpsbdcd8cc5.jpg

(Kuva kirjasta Eija Timonen, Markku Tanttu: Kuu paistaa, kuollut ajaa, 1984)

 

Tarinoista mieleen on jäänyt miten heinästä tehty pilli soitti totuuden siitä kuinka isosiskot olivat tappaneet pikkusiskonsa ja haudanneet sinne mistä heinäpilli oli poimittu... Muistan myös suossa valittavan verisen ruumiin hengen... ja sen kun tohtori puukotettiin kotonaan hengiltä.

Ihan pienenä jo katselin kirjan kuvia ja pelottavin kuva oli mielestäni sellainen, jossa piru tulee ulos takasta, hui! Myös kuva jossa mies pitää käsissään sepän pääkalloa, johon on hakattu naula on painunut mieleen.

Katso myös aiemmat postaukseni: Noidan käsikirja ja Suomen kansan kummitusjuttuja.