Kaksi lasta (Sakke ja Salla)  ja sekä Saken koira Saastamoinen ovat Kolme Ässää jotka ratkovat mysteereitä ja salapoliisijuttuja omassa lähiympäristössään 33 jakson verran. Animaatiosarjan on käsikirjoittanut  Simo Ojanen (joka on luonut myös Sirkuspelle Hermannin) ja käsin piirtänyt Mikko Kunnas. Mikko Kunnaksen animaatioille on tunnusomaista niskojen nytkähtely hahmojen liikkuessa. Animaatiosarjaa on esitetty Pikku Kakkosessa vuosina 1994-1998. Ainakin muutaman jakson olen katsonut sarjaa lapsena, vaikka olin jo aika vanha tuohon aikaan. Vaikka nämä ei nyt juonellisesti isompia lapsia enää säväytä, niin minua kiehtoo sarjassa yhä edelleen Mikko Kunnaksen animointityyli (ne pään nyökytykset).

Tässä muutama esimerkki Kolmen Ässän ratkomista hurjista mysteereistä:

Sieniretkellä Sakke, Salla ja Saastamoinen joutuvat eroon Saken vanhemmista ja alkaa tulla jo pimeä.

photo 3_zpscce9b72c.jpg

Onneksi isä ja äiti löytyvät Saastamoisen tarkan nenän avulla.

photo 4_zps8af6cd7f.jpg

 

Kolme Ässää kuulevat kovaa ääntä ilmasta ja arvelevat sen olevan lentävä lohikäärme. Se paljastuu kuitenkin helikopteriksi.

photo 8_zps6fd7e86c.jpg

 

Kolme Ässää tutkivat hautasiko pankkirosvo ryöstösaaliin maahan? Todellisuudessa mies vain kävi istuttamassa siihen puun.

photo 6_zps5adfb634.jpg

 

Saken äiti on töissä kaupassa ja soittaa hädissään Kolme Ässää paikalle, sillä kaupassa kummittelee! Sakke: "Rauhoittukaa rouva Äiti. Kolme Ässää on kaikkien kummitusten kauhu!"

Kaupan kummitus olikin vain kauppaan karannut kissa.

photo 10_zps666e3237.jpg

 

Päiväkodin lapset hälyttävät Kolme Ässää paikalle sillä päiväkodin vieressä olevan kummitustalon ikkunassa oli nähty kummitus. Kolme Ässää ryhtyy tutkimaan kummitustaloa.

photo 12_zps3689fbf7.jpg

photo 13_zps850cd475.jpg

"Kummitus" oli kuitenkin vain rikkinäinen verho, jota tuuli oli heilutellut.

Sakke sulkee ikkunan, jottei tuuli enää heiluttaisi verhoja.

photo 14_zpsb2164498.jpg

 

Kolme Ässää löytävät kotitalonsa kellarista paljon joululahjoja. Joulupukki on varmasti ryöstetty, päättelevät Kolme Ässää.

photo 15_zps7521cdb0.jpg

Juuri kun he ovat aikeissa soittaa poliisille, Saken isä lupaa mennä tutkimaan kellaria. Sillä välin kun isä on kellarissa tutkimassa, joulupukki tuleekin ja tuo Sakelle lahjoja. Ei joulupukkia oltukaan ryöstetty. :)