Tuula kyseli Kun elefantti Kyösti puistotädin ryösti -kirjan kommenteissa omasta lapsuuden kirjastaan: "Hei! Mahtaisitko tietää toista kirjaa, jonka kansikuvassa norsu kannattelee tätiä kärsällään? Mahdollisesti kuvassa oli myös lapsia norsun ympärillä. En muista yhtään mistä kirja kertoo, mutta olen varna ettei ainakaan puistotädin ryöstöstä. Sekin kirja on suunnilleen samalta aikakaudelta (60-luvun lopulta tai mahdollisesti 70-luvun alusta) ja isokokoinen kuvakirja."

Kyseessä lienee Inger ja Lasse Sandbergin kirja Jukan toive-eläimet vuodelta 1968. Kannessa lastentarhan täti ja joukko lapsia ratsastaa norsun selässä, kärsällä ja roikkuen hännässä.

photo vanhoja kirjoja 1038_zpsshudnput.jpg

Jukka toivoo 6-vuotis synttärilahjaksi lemmikkieläintä: Norsua, sarvikuonoa, käärmettä, virtahepoa, leijonaa,  krokotiiliä...  Mutta hänen odotuksensa eläimistä ovat epärealistiset. Hän kuvittelee krokotiilin viihtyvän kylpyammeessa ja toivoo pääsevänsä keinumaan puusta roikkuvan käärmeen selkään. Jukan isä kertoo pojalleen näistä eläimistä ja siitä mikseivät ne sovellu lemmikkieläimiksi. Kirja antaa pienille lapsille mielenkiintoista tietoa erilaisista eläimistä.

photo vanhoja kirjoja 1045_zps1fejwenc.jpg

(Inger ja Lasse Sandberg: Jukan toive-eläimet, 1968, suomennos: Kirsi Kunnas)