Snorkkelit on tehty Yhdysvaltojen ja Belgian yhteistuotantona 1980-luvulla. Yksi suosikkipiirretyistäni lapsena. Edelleen näin aikuisena katsottuna superhyvä.

 

Snorkkelit ovat pieniä otuksia, jotka elävät vedenalaisessa maailmassa ja joiden päässä on snorkkelit.

 Sarjassa on myös pelottavia kohtia. Omasta mielestäni pelottavin hahmo on Snorkkelin syöjä niminen valtava hirviö, jolla on monta terävähampaista suuta.

photo 38_zpscd58faa4.png

 

 

Ainoa asia mitä Snorkkelinsyöjä pelkää on nimeltään Snorkkelin syöjän syöjä, se on vain pieni kala (kuvan keltainen kala),

photo 39_zps532d1932.png

 

mutta sen suu avautuu valtavan suureksi ja se pystyy siten ahmaisemaan Snorkkelin syöjän yhtenä suupalana jos saa sen kiinni.

photo 40_zps27fd0ea9.png

 

Yhteensä sarjassa oli yli 100 jaksoa.

Suomenkielinen tunnari

Tästä voit katsoa kaikki 1. kauden jaksot:

Jakso 1  Vuotuinen höyryjuhla uhkaa epäonnistua kun höyryn tulo uhkaa loppua. Allstar ja hänen ystävänsä menevät höyryn lähteelle ratkaistakseen ongelman...

Jakso 2 Vihreää snorkkelia Tooteria syytetään virheellisesti kuvernööri Wetworthin patsaan suttaamisesta.

Jakso 3 Snorkkeleiden lemmikkimustekala Occy rakastuu tyttö mustekalaan, joka onkin oikeasti kalastajan uistin...

Occy ja Allstar

photo 6_zps70056111.png

Jakso 4 Tooter pelastaa pinteeseen joutuneen kalan ja heistä tulee ystävät. Selviää kuitenkin että kala on hummerfish, joka syö snorkkeleiden ruuaksi käyttämää rakkolevää niin paljon että snorkkelit kuolisivat nälkään. Tämän takia kaikki hummerfishit, siis myös Tooterin ystävä täytyy tappaa....

Jakso 5 Ihmisen kenkä tipahtaa keskelle snorkkeleiden pelikenttää. Snorkkelit uskovat sen olevan UFO ulkoavaruudesta...

Jakso 6 Tiedemies Gallio on suunnitellut puhalluskalan tutkimaan "ulkoavaruutta" eli vedenpäällistä maailmaamme. Kuvernööri Wetworthille tästä salaisesta projektista ei saa kertoa. Kuvernöörin ilkeä poika Junior on kuitenkin kuullut suunnitelmasta ja paljastaa sen isälleen. Onko joku snorkkeleista juorukello?

Jakso 7 Galliolla on rahavaikeuksia, joten Allstar järjestää tukikonsertin kerätäkseen rahaa Galliolle. Junior yrittää kuitenkin sabotoida kaiken.

Jakso 8 Snorkkeleiden kylään valuu punaisia pisaroita ja kaikki snorkkelit joihin pisarat koskettavat sairastuvat "snorkymaniaan" eli alkavat nauramaan hallitsemattomasti.

Jakso 9 Snorkkelilapset lähtevät telttaretkelle ansaitsemaan ansiomerkkejä selviytymällä villissä luonnossa alkeellisin välinein. Junior tietysti haluaa voittaa palkinnon ja käyttää modernia tekniikkaa...Snorkkelilapset eksyvät vaellusretkellään hylylle jossa sukeltaja (ihminen) yrittää napata heidät. Lapset luulevat sukeltajaa aiemmin kuulemansa  kummitustarinan snorkkelilapsia syöväksi Phosphorous Phantomiksi.

Jakso 10 Junior haluaa voittaa ratsastuskilpailut vaikka sitten huijaamalla.

Jakso 11 Allstar loukkaa nilkkansa pelissä juuri ennen tanssiaisia. Junior tekee kaikkensa saadakseen tanssia Allstarin tyttöystävän Caseyn kanssa.

Mutta sitten Allstar keksii tavan tanssia käyttämättä jalkoja.

photo 5_zps3ff45257.png

Jakso 12 Allstar ystävineen löytävät aarrekartan. Junior varastaa kartan saadakseen aarteen itselleen ja jättää Allstarille väärentämänsä kartan. Väärennetty kartta johdattaa ystävykset vaarojen kautta suuren helmen luokse. Junior puolestaan ei tiedä ettei hänen varastamansa kartta olekaan aarrekartta vaan jotain ihan muuta...

Jakso 13 Suosikkijaksoni :) . Juniorilla on salaisuus, hän tarvitsee vielä unikaverin (pehmolelu kilpikonnan) vaikka on jo iso poika.

photo 4_zps6cf7b21a.png

Juniorin pikkuveli Willie lahjoittaa Juniorin unikaverin hyväntekeväisyys lelukeräykseen. Junior yrittää epätoivoisesti saada lelunsa takaisin, koska ei voi nukkua ilman sitä.

photo 3_zpsf77f439a.png

photo 2_zpsd29f4335.png

 

Allstar ja Casey ihastelevat Allstarin pikkusiskoa Smallstaria:

photo 1_zps8f59c41b.png

 

Jakso 14 Junior haluaa tehdä vuosisadan lehtijutun ottamalla kuvan vaarallisesta susikalasta koulun lehteen...

Jakso 15 Allstar haluaa antaa tyttöystävälleen Caseylle kaulakorun ja ottaa lupaa kysymättä sinisen korallikaulakorun äitinsä korulippaasta. Kaiken lisäksi koru menee vahingossa rikki...

Jakso 16 Junior haluaa voittaa kuumailmapallokisat, vaikka sitten huijaamalla.

Jakso 17 Junior haluaa voittaa Allstarin surffauskilpailussa vaikka sitten huijaamalla.

Jakso 18 Snorkkelit kohtaavat Snorknessin hirviön. Junior ottaa hirviön munan koska luulee sitä arvokkaaksi helmeksi.

photo 16_zps39e38105.png

photo 17_zpsc8200e35.png

 

Jakso 19 Snorkkelit tutustuvat villisnorkkeliin JoJoon, jolla on 2 snorkkelia päässään. JoJo vapauttaa kalat kuvernööri Wetworthin eläintarhasta ja joutuu siksi vankilaan.

photo 19_zpsbc261785.png

 

Junior vangitsee JoJon lemmikin isänsä eläintarhaan:

photo 18_zpsc617e6fa.png

 

 

Jakso 20 Allstar ihastuu Samatha Watersiin

photo 20_zps13ccb5e8.png

 

ja sopii vahingossa treffit samalle illalle Samathan kanssa elokuviin

photo 21_zps6ee9fe4b.png

 

 ja tyttöystävänsä Caseyn kanssa tanssimaan. Lisäksi myös Junior ihastuu Samathaan ja Samathan sairaaloisen mustasukkainen poikaystävä Bubbakin saapuu paikalle ja pahoinpitelee Juniorin mustelmille.

photo 22_zpsd98d63f8.png

 

Jakso 21 Allstar ja Junior joutuvat maagisilla käsiraudoilla kiinni toisiinsa.

Jakso 22 Dimmy menee balettitunnille

photo 24_zps41ad6011.png

ja sen vuoksi kovijengi kiusaa häntä. Juniorilta kovisjengi puolestaan vaatii rahaa (helmiä).

Koviksia:

photo 23_zpsfaab1df2.png

photo 25_zpsa6528393.png

 

Jakso 23 Daffney tajuaa ettei hänen ihastuksensa Dimmy arvosta häntä. Siksi hän päättää ottaa villin JoJon seuralaisekseen tanssiaisiin. Dimmy tulee mustasukkaiseksi.

Jakso 24 Allstar, Dimmy ja Tooler saavat töitä rikkaan rouva Buckfishin simpukankuorikokoelman "lapsenvahtina".

Jakso 25 Allstar ja Junior kilpailevat levän keräämiskilpailussa. Junior tuhoaa Allstarin keruulaitteen, jotta Allstar ei voi voittaa.

Jakso 26 Snorkkelit löytävät äidistään eksyneen valasvauvan ja yrittävät auttaa sitä löytämään äitivalaan.

 

Tästä voit katsoa kaikki 2. tuotantokauden jaksot englanninkielisenä:

27. Snorkitis is Nothing to Sneeze At Snorklandiassa leviää snorkiittisepidemia.

photo 26_zpsddca408b.png

 

28. The whole toot and nothing but... Tooter saa koulussa jälleen hylätyn puheesta, koska ei osaa puhua, tööttäillä vain.

Kun Tooter oli vielä pieni, hänen isänsä otti hänet mukaan töihin ajamaan tällaista "bussia"

photo 27_zpsc07c3fc4.png

 

Bussi pysähtyi kuitenkin pysäkeille vain kun Tooterin isä veti narusta josta kuului törähdys. Kerran naru lähtikin irti, eikä bussi enää pysähtynyt. Sitten Tooter päästi snorkkelistaan samanlaisen törähdysäänen jollainen kuului narusta vetämällä, ja sitten bussi pysähtyi. Mutta siitä lähtien Tooter on tööttäillyt.

photo 28_zpsd4198629.png

 

 

29. Chickens Of the Sea Snorklandiasta on suola loppumaisillaan, Allstar lähtee suolakaivokselle hakemaan suolaa snorkkeleille.

30. Never Cry Wolf-Fish Dimmy, Casey ja Allstar menevät tarkkailemaan liitokaloja, kun haukkakala nappaa Dimmyn ja vie pesäänsä.

photo 29_zpsf5d51c63.png

photo 30_zps174bc4c3.png

 

Allstarin ja Caseyn etsiessä Dimmyä susikala hyökkää heidän kimppuunsa.

photo 31_zps30279849.png

 

 

31. A Hard Day's Snork Snorkkeleita syövä pillikala lumoaa kuulijat melodiallaan ja hypnotisoi ne kävelemään suoraan mahaansa.

photo 33_zps38ff26ea.png

photo 32_zps2661f09d.png

 

 

32. Learn to Love Your Snork Caseyllä on ui kiireellä taidenäyttelyyn ja hän törmää vahingossa koppavaan naiseen, joka haukkuu Caseyn snorkkelia suureksi. Casey miettii että ehkä se nainen puhui totta ja hänen snorkkelinsa on todella liian suuri ja ruma...

photo 34_zps9ca0ff4a.png

 

 

33. Allstar's Freshwater Adventure Allstar tutustuu makeanveden snorkkeleihin, joilla on kaksi snorkkelia. Yksi makeanveden snorkkeleista oli päätynyt snorkkeleiden luo pyörteen mukana mutta sairastui suolaisessa vedessä.

photo 35_zpsb1f3455a.png

Allstar saattoi makeanveden snorkkelin kotiinsa, mutta sairastui itse suolattomassa vedessä.

34. Dr. Strangesnork Ilkeä tiedemies Strangesnork varastaa veljensä (Gallion) keksinnön (tavaroiden pienennyslaitteen)käyttääkseen sitä ilkeyksien tekemiseen. Allstar ja Occy löytävät Strangesnorkin asunnon. Strangesnork testaa keksimäänsä mielenvaihtajaa Allstarin ja Occyyn, jolloin Allstarin mieli joutuu Occyn ruumiiseen ja päinvastoin. Strangesnorkin suunnitelma on käyttää laitetta kuvernööri Wetworthin ja itsensä välillä.

photo 36_zps84ae3e52.png

 

Strangesnork on hyvin hajamielinen ja unohtaa aina välillä kuka hän onkaan. Silloin hänen kissakalansa tuo hänelle peilin: "Minä tunnen nuo kasvot, minähän olen Strangesnork", hän vihdoin muistaa.

photo 37_zpsf3075033.png

 

 

35. It's Just a Matter of Slime Allstar ystävystyy hyljeksittyjen kaupungin puhtaanapidosta huilehtivien levänpoistajien kanssa. Juniorin ilkeät kommentit saavat levänpoistajat lähtemään Snorklandiasta ja nopeasti Snorklandia peittyy leväsotkuun. Tämä on yksi lempijaksoistani ja myös hyvin opettavainen.

36. Water Friends For? Caseyllä ja Daffneyllä on riita. Kumpikin on ostanut kaksi lippua eri tapahtumiin jonne haluausivat mennä yhdessä, mutta molemmat tapahtumat ovat samana päivänä.

37. Junior's Octopuppy Tässä jaksossa kerrotaan Occyn pentuajoista. Occy oli alunperin Juniorin lemmikki, miten se päätyi Allstarille?

38. The Shape Of Snorks To Come Merenalaisen maanjäristyksen seurauksena Junior joutuu pyörteeseen joka vie hänet 50 vuoden päähän vaihtoehtoiseen tulevaisuuteen, jossa hän on Snorklandian kuvernööri ja toteuttanut Ei-lakilistansa.

Junior ja tulevaisuuden Junior:

photo 41_zps411c6b4f.png

 

 

39. Casey and the Doubleheader Casey tutustuu toisissaan kiinni oleviin Red:iin ja Ed:iin ja luulee heitä ystäviksi, mutta aina kun kiltti Ed nukkuu, Red tekee ilkeyksiä.

40. The Ugly Yuckfish Ruma yök-kala nimeltä Yucky on Snorklandian "Ruma ankanpoikanen", josta kasvaakin aikuisena sateenkaari-joutsenkala.

41. Gills Just Wanna Have Fun Daffneyn idoli Jane Founder on tulossa Snorklandiaan. Daffneyn mielestä hänen ystävänsä ovat tyylittömiä ja hänellä itsellään on tyyliä koska hän yrittää tehdä itsestään Jane Founderin näköisen. Monet muutkin snorkkelit kuitenkin fanittavat Jane Founderia ja haluavat olla samannäköisiä kuin hän, jolloin Daffney hoksaa että olemalla oma itsensä hän on ainutlaatuinen, ei matkimalla muita.

42. Guess What's Coming to Dinner! Snorkkelinsyöjien poika on kasvissyöjä, ja hänen vanhempansa ajavat hänet pois kotoa, eikä takaisin ole tulemista ennen kuin hän syö snorkkeleita.

43. A Sign Of the Tides Kuningas Neptunus kadottaa taikakotilonsa, minkä seurauksena vesi vähenee merestä ja merta uhkaa kuivuminen. Paineen laskiessa myös kaikki irtaimisto lähtee nousemaan kohti pintaa.

photo 42_zpsfe117d46.png

 

 

44. The Littlest Mermaid Tarina Serena nimisestä pienimmästä merenneidosta.

photo 43_zpsfcd4330d.png

 

 

45. I Squid You Not Occy rikkoo vahingossa Allstarin tiedeprojektin (kuplapyssy), Allstar suuttuu ja Occy päättää karata kotoa. Suolakaivoksilla Occy ystävystyy kalmarin kanssa.

46. The Backwards Snork Snorkkelit tutustuvat Ebbiin, jota he luulevat aluksi kasvottomaksi snorkkelihirviöksi...

 

Tästä voit katsoa kaikki 3. tuotantokauden jaksot englanninkielisenä:

47. All's Whale That Ends Whale Snorkkelit joituvat valaan vatsaan.

48. Allstar's Last Hour Allstar sairastaa bluemoniaa, jonka ainoa parannuskeino on Bigweedin tai Lil Seaweedin hiuksi.

Bigweed

photo 44_zpsd056ce63.png

 

 

49. A Willie Scary Shalloween

Willie ja lohikäärme:

photo 45_zpse5d15cc2.png

 

 

50. Sea Shore Sideshow

Snorkkelit joutuvat ihmisen vangeiksi ja ihminen pistää heidät esiintymään sirkukseen, Jojo kuitenkin tulee pelastamaan.

photo 46_zps49f2b0a1.png

photo 47_zpscfd513d5.png

 

 

Jojo voittaa jopa vahtikoiran

photo 48_zpsef71956a.png

 

 

51. Freeze Save Our Town

Snorkkelin syöjät ovat hyökänneet jäiselle Snorknavalle ja Esky-niminen snorkkeli hakee apua snorkkeleilta.

Esky:

photo 49_zpscc169d91.png

 

 

52. Snip and Snap

53. Junior's Empire

Junior lukee kirjaa Jullius Seastarista jota alkaa pitää idolinaan.

Junior:

photo 50_zps4ac13f46.png

 

 

54. The Golden Dolphin

Ihminen pyydystää kultaisen delfiinin. Snorkkelit rientävät pelastustöihin.

55. It's Always Darkest Before the Snork

Snorkkelimaassa on pimeä vaikka on päivä.

56. The Sand Witch

Maaginen portaali imaisee Corkyn ja Bigweedin ja he tapaavat Sand Witchin (hiekkanoita), joka haluaa syödä heidät.

Corky on monta kertaa pelastanut snorkkelit, hän on sankarillisen rohkea ja hänen snorkkelinsa muuttuu torveksi jolla hän voi töräytellä. Huutaa aina tehtävään lähtiessään: "Snork patrol!", en muista oliko se käännetty ihan vain "Snorkkeli partio!" suomennetussa versiossa.

photo 51_zps192425e4.png

 

 

57. The Shady Shadow

Willien varjo tekee kaikkia ilkeyksiä ja kaikki syyttävät Willietä.

photo 52_zps61062077.png

 

 

58. Tooter Loves Tadah

Tooter ihasuu Tadah-nimiseen snorkkeliin, mutta Tooterilla on kilpailija, Tubah, jolla on jättikokoinen snorkkeli.

Tooter puhaltaa snorkkelistaan sydämen:

photo 53_zps4fabe4d5.png

 

 

59. Daffney's Ransom

Bigweed ja Lil Seaweed kidnappaavat Daffneyn

photo 54_zpse468c0fe.png

 

 

60. Salmon Chanted Evening

Junior houkuttelee Tooterin, Daffneyn ja Caseyn mukaansa etsimään aarrekartan kultaista linnaa.

61. Casey in Sandland

Casey tutustuu hiekkamaan prinsessaan, joka on aivan saman näköinen kuin Casey (paitsi että hänellä ei ole snorkkelia), joten he päättävät vaihtaa roolinsa päiväksi.

photo 55_zps38ab2202.png

 

 

62. Reefberry Madness

Bigweed ja Lil Seaweed myrkyttävät snorkkeleiden marjat jollain huumeella, joka saa kaikki niitä syöneet snorkkelit sekaisin päästään.

63. A Farewell of Arms

Snorkkelit tapaavat mustekalan nimeltä Quarterpus, joka on taitava kaikissa tempuisssa ja Occy tuntee itsensä sen rinnalla huonommaksi.

64. Mummy Snorkest

Muumio pelottelee snorkkeleita museossa.

Vampyyrisnorkkeli

photo 44_zps2b983efd.png

 

65. JoJo in Control

Moottorisahakala

photo 43_zpsd4d27ce7.png

 

66. The Day the Ocean Stood Still

Avaruusolennot houkuttelevat snorkkelit kotiplaneetalleen, jossa heidän kertomansa mukaan puissa kasvaa ilmaisia muotivaatteita ja suihkulähteissä virtaa kultakolikoita.

photo 42_zpsf6d6b8bf.png

 

67. Chills, Drills and Spills

Ihmiset tulevat poraamaan öljyä Snorknavalle.

 

68. The Longest Shortcut

Snorkkelilapset eksyvät luolaan ja valtava hirviö "puffledragon " ajaa heitä takaa.

 

69. Taming Of The Snork

Muut snorkkelilapset opettavat kiukuttelevaa prinsessa Sharifia käyttäytymään.

photo 38_zps9f1329c6.png

 

70. Willie and Smallstar's Big Adventure

Muut snorkkelilapset lähtevät retkelle, mutta eivät ota Willietä ja Smallstaria mukaan, koska nämä ovat liian pieniä. Willie ja Smallstar päättävätkin lähteä retkelle kahdestaan ja he menevät vaara-alueelle snorkkelikylän rajojen ulkopuolelle....

71. A Snork In a Guilded Cage

Yksi lempijaksoistani! Snorkkelilapset keräävät tuntemattomia pieniä eläimiä. Mutta joutuvatkin itse ison yksisilmäisen hirviövauvan nukeiksi!

photo 37_zps55a4f97d.png

 

Allstar pinkki mekko päällä ja tutti suussa =D

photo 36_zpsc91d0fc9.png

Päästyään lopulta vapaaksi, snorkkelilapset vapauttavat myös vangitsemansa pikkueläimet.

 

72. The Snorkshire Spooking

Snorkkelit menevät kummitustaloon.

photo 35_zpsfade9329.png

 Junior keksii pelotella muita. Mutta talossa asuu myös oikeita kummitussnorkkeleita.

photo 34_zps5e2cbcfa.png

 

Tästä voit katsoa osan 4. tuotantokauden jaksoista englanninkielisenä:

73.  Daffney's Not So Great Escape Jättimäiset hirviöt sieppaavat Allstarin, Caseyn ja Corkyn kuivalle maalle ja aikovat tehdä heistä ruokaa.

74. Willie's Best Fiend

Willie ystävystyy snorkkelinsyöjien tyttären kanssa.

photo 33_zps1c733d59.png

 

75. Day Of the Juniors

Junior tienaa rahaa lenkkeilyttämällä puudelikalaa:

photo 32_zpsf483d94a.png

 

Junior teettää itsestään kopiota, jotta voisi tienata enemmän rahaa pystyessään työskentelemään monessa paikassa yhtäaikaa. Mutta kaikki ei menekään niinkuin Junior oli suunnitellut.

76. Dr. Strangesnork's Bomb

Srangesnork on piilottanut Snorkkelikylään pommin, joka laukeaa pian, mutta hän ei enää muista mihin sen oli piilottanut...

77. A Starfish Is Born

Tähti tipahtaa taivaalta snorkkeleiden kylään...

photo 31_zps19d4cf20.png

 

78. Ooze Got the Snorks

Bigweed ja Lil Seaweed vapauttavat snorkkeleita vihaavan Oozen, joka lähteekin heti jahtaamaan snorkkeleita ja tainnuttaa kaikki snorkkelit sähköshokeilla...

photo 30_zps838d7358.png

 

79.  The Silly Snorkasaurus

Snorkasauruksen tarina...

80. Who's Who

Gallion kone muuttaa Allstarin snorkkelinsyöjäksi ja snorkkelinsyöjän Allstariksi....

81.  Battle Of the Gadgets

Junior keksii laitteen jonka musiikki saa kaikki nukahtamaan. Hän vaihtaa laitteen Lil Seaweedin liimapyssyyn. Lil Seaweed ja Bigweed päättävät valloittaa snorklandian nukuttamalla kaikki snorkkelit...

82. Little Lord Occy

Selviää että Occy on lordi Snorkingtonin kadonnut lemmikki. Occy muttaa lordin kartanoon ja joutuu opettelemaan hienostunutta ja korrektia käytöstä.

photo 29_zps93378764.png

 

83.  Junior's Fuelish Kelp Rush

Junior löytää paikan jossa kasvaa harvinaista rubiinilevää. Hän myy kaiken levän superpolttoaineeksi...

84. The Boo Lagoon

Etsiessään Smallstaria snorkkelit tulevat Böö laguunille, jossa he tapaavat kiltin kummituksen nimeltä Percy. He auttavat Percyä pelastamaan hänen rakkaan Penelopen, jonka ilkeä merirosvo Dweep on vanginnut.

photo 28_zps89454452.png

 

85.  How the Snork Was Won

Kuvernööri Wetworth kertoo tarinan miten Snorklandia aikoinaan perustettiin.

86. In Junior's Image

Junior tekee itsestään peilikopion Gallion laitteella...

97. Robin Snork

"Robin Snork" varastaa rikkailta ja antaa köyhille.

 

Sarjaa ei ole esitetty kertaakaan uusintana 1980-luvun jälkeen. Jos kaipaat sarjaa uusittavaksi televisiosta, lähetä palautetta http://www.mtv3.fi/ sivuston alaosassa on Palaute lomake.

 

Sarjan oheistuotteista mieleeni on jäänyt siirtokuvapurkka. Mainos on vuodelta 1987.

photo snorkkelisiirtokuvapurkka1987.jpg