Ensimmäinen koulun musiikin kirjani oli Musiikin aika.

photo musiikinaika1_zps09b8af83.jpg

Tässä kirjassa on monta ihanaa ja muistorikasta lastenlaulua.

Omat suosikkilauluni kirjassa olivat Vanha setä tuhatjalkainen

musiikinaika13_zps056f1bf4.jpg

 

ja Körling Felixin (1864-1937) laulu Oli kerran:

"Ol' vanha häijy ruma peikko aikoinaan. Se saapui maahan tähän ilmalaivallaan. Ja säärin pitkin loikki se Päijäntehen poikki ja parin askelin se ehti Lappihin.

Sen vanhan peikon kanssa saapui eukkokin. Sen nenä oli suur kuin torni Baabelin. Ja ruoka hälle maittoi, hän kakun kauniin laittoi, se kakku oli suur kuin koko Suomi juur.

Sen vanhan peikon luona oli kissakin, se kissa oli suur kuin järvi Inarin. Sen häntä huiski tuolla jo Aavasaksan puolla, ja kun se naukui se kuului Japaniin.

Tämä peikkosatu niin nyt ompi lyhyt vaan, kun peikot pois jo lähti ilmalaivallaan. Nyt maa on heistä vapaa, he kiertää Pohjoisnapaa. He sieltä tänne vaan ei palaa milloinkaan."

 

Yrjö Mattilan ja Matti Kontion: Pöllörock oli puolestaan meidän luokan suosikkilaulu. Saatiin aina tunnin lopuksi valita kirjasta toivekappale mikä laulettaisiin vielä ja melkein aina se oli Pöllörock. Siis tämä mikä alkaa näin "Pöllö istui puussa, ei oo pöllöllä hampaita suussa. Suuret on silmät ja suuri on pää, eikä se sano että mää mää mää, vaan UU, UHUU, UHUU, UHUU." Itse olin  ainut meidän luokalta, joka ei tykännyt Pöllörockista. Ja onneksi opettaja välillä sitten kysyi niinkin päin että kuka ei halunnut Pöllörockia sai päättää laulun =) .