80-luvun leikkikentät olivat niin VAARALLISIA ettei nykyajan lapsosia voisi nihin leikkivälineisiin päästää leikkimään! Senpä vuoksi 80-luvun leikkikenttä "kalusteet" on melkein kaikki PURETTU. Etsintäkuulutankin nyt 80-luvun leikkikenttäkuvia, jos sinulla on niin jaa kuvat meidän muiden kanssa, please!! :) Myös nykyaikana otetut kuvat 80-luvun leikkikenttäkalusteista käyvät jos niitä löydät!

Tässä nyt mitä muistan:

Punaiset, puiset laivakeinut, joista AINA sai tikkuja

Liukumäki jonka valkoisen kaiteen maalipinta lohkeili ja maalinpalasia meni ilkeästi kynsien alle!!!

Kiipeilytelineen hallitsemattomasti heiluvat köysitikkaat joita ei oltu alhaaltapäin kiinnitetty mitenkään! Parhaita oli kiipeilytelineet joissa oli ylhäällä verkko jonne pääsi loikoilemaan ja ottamaan aurinkoa.

Rohkeimmat suorittivat tämän kävellen.

Sitten oli samantyyppinen suorakaiteen muotoinen teline jossa vastaavien metallikappaleiden varassa kuljettiin käsin päästä päähän. Tuon istuvan tikku-ukon pitäisi oikeastaan tuossa vaiheessa sylkeä käsiinsä saadakseen niihin pitoa. :)

Tuossa kuvassa oikealla on tuo teline jossa käsivoimin kuljetaan päästä päähän.

Metal jungle gym

 

Keinulaudoissa ei vielä 80-luvun alussa ollut edes autonrenkaan puolikkaita pehmentämässä iskua vaan ihan pelkkä punainen lauta oli pidikkeiden varassa. Kukaan ei halunnut olla se joka jäi ylös ja tömähti alas joten hypittiin sieltä ylhäältä alas ja hitain sitten koki tömähdyksen. Muistan myös kun ensimmäiset jousitetut keinulaudat tulivat ja ne oli luksusta.

Nämä pupukeinut tulivat leikkikentille 1980-luvun loppupuolella. Tältä pupulta on korvat revitty irti. Jos oikein muistan niin korvat olivat punaiset ja malliltaan samanlaiset kuin nuo keltaiset osat kuvassa.

Kiskojen päällä edestakaisin kolisten nytkyteltävät eläimet lienevät myös 80-luvulta? Kissa, norsu ja panda.

Onkohan tämä 80-luvulta?

Onko kellään tietoa onko tämä Nooan arkki laiva uudempi vai 80-lukua? Facebookissa epäiltiin tämän laivan olevan 90-luvulta. Mutta jos muistat tämän 80-luvulta niin kerrothan kommenteissa, muuten tulen laivakuvan poistamaan.

 

 

Minkään laitteen alla ei ollut mitään turvamattoja. Keinujen alle kaivettiin iso kuoppa, jotta keinut olisivat korkeammalla. Kukaan ei kieltänyt keinuissa pyörimistä (nykyajan lapset kuulema kuristuvat jos pyörivät keinuissa ja siksi tämä toiminta on useimmissa päiväkodeissa kiellettyä). 80-luvulla keinuista sai myös hyppiä alas täydestä vauhdista.

I loved jumping out of the swings

Ja vieläkin hurjempi leikki oli että juostiin keinujen edestä silloin kun niissä keinuttiin!

Leikkikenttien vakiokalusteita oli myös pukkitappelu paikka (josta tönittiin toisia alas, usein pojat vastaan tytöt).

Tämä potkujen voimalla pyörivä karuselli oli kyllä paras.

 

Tässä teidän lähettämiä leikkikenttä kuvia. Kiitos näistä! Lisääkin saa lähettää! :)

 

Sari Salminen (Salo) oli käynyt kuvaamassa tällaisen leikkikenttäukkelin. "Tarkka ikä ei tiedossa mutta tämän jäppisen kyydissä kieputtiin jo kun menin itse ekalle luokalle eli syksyllä -72 oma varma eka havainto. Maalia tullut pintaan kyllä. Yhtenä vuonna haettiin jo poiskin mutta nousi kova meteli niin palautui paikalleen".

(Kuva: Sari Salminen)

 

Janne Seitalan kuvassa oleva laite on poistettu käytöstä 2014.

(Janne Seitala)

 

Tämän auton iästä ei ole tietoa. Onko joku lapsena leikkinyt tällaisella leikkipuistossa?

(Tanja Määttä)

Mopo

(Saara Pulkkinen)