Hessu (Heikki Takkinen) juonsi Hissun kissun ohjelmaa vuonna 1985. Olin silloin vasta 3-vuotias joten muistikuvat ohjelmasta ovat hyvin hämäriä.

Parasta olivat erilaiset hyvien ajatusten purkit, joita Hessulla oli kaapissaan:

photo 78_zps1170d58a.png

 

Ohjelmassa näytettiin aina välillä päiväkodin lapsia touhuamassa ja leikkimässä. Jos lapset käyttäytyivät huonosti, Hessu lähetti kyseiseen tilanteeseen sopivia hyviä ajatuksia ja sitten katsottiin millainen vaikutus kyseisellä hyvällä ajatuksella esim. tasa-arvolla tms. on. Esimerkki yksi poika haluaa leikkiä piilosta kahden muun pojan kanssa. Kaksi tyttöä tulee kysymään saavatko he tulla mukaan leikkiin. Jolloin poika vastaa ettei saa ja pojat alkavat leikkiä kolmistaan piilosta. Sitten Hessu lähettää solidaarisuuspurkista lapsille vähän solidaarisuutta ja sama tilanne näytetään uudelleen. Tällä kertaa kaksi leikkiin mukaan pyydettyä poikaa sanovat "ei mekään aleta piilosta jos noi (tytöt) ei saa tulla mukaan". Eipä paljon tätä paremmin voisi tuollaisia vaikeita käsitteitä lapsille selittää.

Hessu opettaa esimerkillään lapsille myös ekologisia arvoja. Hänellä on pihallaan oma tuulivoimala joka tuottaa hänelle sähköä, kasvihuone, komposti ja mehiläisepesäkin

photo 242_zps77a0dd6d.png

ja vessassaan hän tuottaa biokaasuja joiden avulla esim. laittaa ruokaa...

photo 243_zps1e5bf482.png

Näin selitettynä ohjelma kuulostaa tylsältä, mutta sitä se ei ole! Ohjelma on aivan loistava! Tykkäsin siitä 3-vuotiaana ja tykkään siitä vielä aikuisenakin sen mitä nyt Ylen Elävästä arkistosta katsoin.

Katso 3 jaksoa Ylen Elävästä arkistosta:

Hissun kissun

Miksi ihmeessä tätäkään huippu hyvää sarjaa ei ole uusittu? Tämä on niin ihanan lämminhenkinen ohjelma :).