Etsin pitkään lumiukko piirrettyä, jota katsoin lapsena ja joka ei ole se sama Lumiukko animaatio joka näytetään joka ikinen joulu. Viimein selvisi että kyseinen piirretty oli nimeltään Lumiukko posteljoonina ja se tuli Puoli kuusi ohjelmassa vuosina 1987 ja 1988 jouluna. Tämän jälkeen ohjelmaa ei ole esitetty enää televisiossa.

Katso ohjelma tästä venäjänkielisenä (pystyy katsomaan vaikkei osaa venäjää):

Lumiukko posteljoonina

Lapset tekevät lumiukon ja laittavat sen käteen kirjeen pakkasukolle.

Yöllä lumiukko herää henkiin ja lasten koira liittyy sen mukaan kun he lähtevät metsän läpi toimittamaan kirjettä perille.

photo 12_zps6c1535e1.png

 

Kettu, susi ja pöllö yrittävät varastaa kirjeen. Kun taas koira ja karhu auttavat lumiukkoa.

 Pakkasukko:

photo 11_zpse4428ef9.png

 

Kettu onnistui varastamaan kirjeen ja vei sen itse Pakkasukolle (ehkä palkkion toivossa? en osaa venäjää niin en tiedä miksi).

photo 10_zps5ce783d2.png

 

Lopulta myös lumiukko pääsee Pakkasukon luokse. Lumiukon kumartaessa pakkasukolle hänen päänsä putoaa,

photo 9_zps38c16447.png

mutta pakkasukko laittaa sen takaisin paikoilleen. Sitten lumiukko kertoo että kettu, susi ja pöllö olivat varastaneet kirjeen joka hänen oli ollut määrä toimittaa perille. Pakkasukko puhaltaa varkaat kauas pois. Ja antaa lumiukolle mukaan ison joulukuusen, jota lapset olivat kirjeessä toivoneet, sekä poron sitä vetämään.

photo 8_zpsb3b0825a.png

 

Aamun valjetessa lumiukko ei ole enää elävä ja seisoo paikalla jolle lapset sen rakensivat, mutta lapsia odottaa iso yllätys kun he saapuvat luistelemaan, lumiukon vierellä on iso joulukuusi!

photo 7_zps270b0fc6.png

 

Olipa ihana nähdä tämä pitkästä aikaa! Kukaan kavereistani ei tätä muistanut. Muistaakseni juontaja kertoi ohjelmaa ennen venäläisestä jouluperinteestä ja pakkasukosta.