Aloitin päiväkerhossa 2-vuotiaana, muut ryhmässä olivat yli 3-vuotiaita. Kerhokirjana meillä oli Opin itse, jossa oli siis erilaisia tehtäviä. Leikkaa ja liimaa tehtävät olivat omia suosikkejani näissä kirjoissa. On hassua katsella miten tyhmiä virheitä on itse tehnyt pienenä. Sienitalon ovenkin olen näköjään liimannut väärinpäin =) .

photo opinitse_zpsc22ece14.png

 

 

Opin itse-tehtäväkirjojen lisäksi muistan että kerhossa askarreltiin, muovailtiin, laskettiin sisällä liukumäkeä (josta sain aina sähköiskuja), leikittiin ohjattuja leikkejä ja pelattiin pelejä.

Askarteluista muistan tehneeni ainakin sellaisen maton. Kartonginpalan päälle liimattiin kangassuikaleita ja sitten päätyihin tehtiin reiät joihin laitettiin langanpätkiä räsymaton rimpsuiksi. Järkevää?

Nuo pelit ovat jääneet vaivaamaan. Keksisiköhän joku mitä pelejä ne olisivat olleet. Toinen oli sellainen lautapeli jossa kuului eläinten ääniä. Olisin veikannut pelin olleeen tämä:

SoundSafari1992-150x145.jpg

Mutta Sound Safari -peli on ilmeisesti vuodelta 1992 ja me pelattiin peliä joskus vuosien 1984-1988 välisenä aikana eli ei voinut olla Sound safari.

Toinen peli oli joku Putkimies tms.? Ja siinä oli jotain putkenpalasia joita kai piti laittaa kiinni toisiinsa. Muistaako kukaan?

80-luvun Suuret lelukirjat selasin läpi mutta niissä ei ollut kuvia näistä peleistä. Ne oli tosi hauskoja pelejä silloin pienenä. Oli siellä kerhossa varmaan muitakin pelejä mutta aina me pelattiin näitä kahta.

Ja sitten oli piirileikki, jossa mentiin kaikki tiiviiseen nippuun keskelle ja sitten mahdollisimman kauas taakse jolloin piiristä tuli iso. Tähän saattoi liittyä joku laulu jossa harjattiin hampaita tai sitten muistan ihan omiani.  Mikähän tämän leikin nimi olisi voinut olla?

Ruuaksi kerhossa syötiin omia eväitä.