Petteri kaniini ja hänen ystävänsä tuli telkkarista joskus 90-luvun alussa... Alkutunnari oli näytelty ja tarinat piirrettyjä Beatrix Potterin eläinsatuja.

Minun mielestä tämän ohjelman alkutunnari on kaunein alkutunnari mitä on koskaan tehty! Ihastelin sitä jo lapsena. Alkutunnarissa Beatrix Potterin näyttelijä on maalaamassa kaunista luontoa. Vieressään hänellä on koira (pitkäkarvainen collie).

photo 10_zpsf91f13c2.png

photo 11_zpscbc32797.png

 

Aina välillä näytetään suloistakin suloisempia luonnon eläimiä: ketunpoikasia,

photo 12_zps975e2a01.png

pupuja, siilejä, sammakoita... Sitten alkaa satamaan ja "Beatrix Potterille" tulee kiire kerätä maalaustarvikkeet ja mennä kotiinsa.

Kotona "Beatrix Potter" alkaa kirjoittamaan tarinaa sukulaislapselle. Piirretyt kuvat alkavat elämään ja tästä alkaa piirretty tarina.

photo 9_zpsd389b01f.png

 

Katso jaksoja tästä:

Petteri kaniini

Äiti kani kieltää neljää lastaan menemästä herra Vänskän puutarhaan, ettei heille kävisi samoin kuin heidän isälleen, josta rouva Vänskä teki kanipiirakkaa. Mutta Petteri juoksee suorinta tietä Vänskän puutarhaan. Herra Vänskä huomaa Petterin ja ajaa kania takaa. Paetessaan Petteri menettää vaatteensa, mutta pääsee lopulta kotiinsa. Petterin serkku Penna pupu tulee myöhemmin tervehtimään Petteriä, joka on kääriytyneenä nenäliinaan.

photo 7_zpsa793ee1a.png

 

Yhdessä serkukset lähtevät Vänskän puutarhaan hakemaan Petterin vaatteita (joista herra Vänskä oli tehnyt linnunpelättimen). Huomatessaan kissan

photo 6_zpse3821a67.png

he piiloutuvat korin alle mutta kissapa tuleekin nukkumaan korin päälle 5 tunniksi. Penna pupun isä lopulta pelasti heidät telkeämällä kissan kasvihuoneeseen ja antoi sitten kummallekin pikkukanille selkäsaunan.

 

Tarina herra Reposesta

Herra Reposella oli useita asuntoja ja aina välillä tyhjillään oleviin asuntoihin muutti ilman lupaa Mauri Mäyrä. Mauri Mäyrä kidnappasi Penna pupun pennut ja vei ne herra Reposen talon uuniin.  Herra Reponen saapui asunnolleen ja ryhtyi häätämään Mauri mäyrää ulos asunnostaan...

photo 5_zps0e63a7ae.png

 

 

Kaksi tuhmaa hiirtä ja Joonas kaupunkihiiri

Tässä jaksossa on kaksi hiiritarinaa yhdistettynä.

Hiiret Paavo Putti ja Emma menevät tutkimaan nukkekotia. Aluksi hiiret menevät nukkekodin katetun ruokapöydän äärelle aikeinaan herkutella, mutta koska kipsistä tehtyjä ruokia ei voi syödä he suuttuvat ja rikkovat kaikki leikkiruuat hiililapiolla hakkaamalla.

Emmaa harmitti myös kun herkkupurkeissa oli ruuan sijasta vain lasihelmiä.

photo 4_zps108c7cc6.png

 

Suuttuneet hiiret alkavat tärvellä nukkekotia, mutta keksivät sitten että voivatkin varastaa sieltä kaikkea tarpeellista (kuten nukkesängyn tyynyn) hiirenkoloonsa...

Toisessa tarinassa Pikku-Sipi niminen maalaishiiri päätyi vahingossa vihanneskorin mukana kaupunkiin, jossa tapaa Joonas kaupunkihiiren. Myöhemmin Joonas vierailee puolestaan Pikku-Sipin luona maalla.

photo 2_zpse8168219.png

 

Rouva Siiri Sipinen ja Jeremias Rimppakinttu

Myös tässä jaksossa on yhdistetty kaksi tarinaa.

Liisa-tyttö on hukannut nenäliinansa ja niitä etsiessään hän saapuu pyykkäri siilen Siiri Sipisen kotiin.

photo 1_zpscf8f936b.png

 

Yhdessä he lähtevät viemään puhtaita pyykkejä mm. sammakolle nimeltä Jeremias Rimppakinttu.

Toisessa tarinassa Jeremias Rimppakinttu kertoo kuinka joutui kalareissullaan jättiläislohen kitaan.

 

Tarina räätälistä

Tarina räätälistä, joka ompeli upeita silkkivaatteita rikkaille ihmisille, mutta oli itse köyhä. Hän käytti kankaita säästeliäästi, ainoastaan ihan pienet hukkapalat hän jätti hiirille liivikankaiksi. Nyt hänen oli määrä ommella pormestarille hieno takki, kaikki muut kankaanpalat oli valmiina ommeltavaksi mutta napinläpisilkki puuttui. Palattuaan kotiin räätäli pyytää kissaansa Vinkeriä ostamaan kaupasta viimeisellä rahallaan ruokaa ja lankavyyhdin napinläpisilkkiä. Räätälin istuessa takan ääressä hän alkaa kuulla ääniä teekuppien alta, nostaessaan nurinpäin olevia kuppeja, hän vapauttaa niiden alla olleet hiiret, jotka Vinkeri oli vanginnut.

photo 63_zpsfd4b7840.jpg

Vinkerin saapuessa kotiin, se huomaa että räätäli on päästänyt sen hiiret karkuun ja suuttuu. Vihaisena kissa piilottaa silkkilangan. Räätäli ei voi tehdä pormestarin takkia valmiiksi, koska on sairaana eikä ole napinläpisilkkiä. Mutta hiiret, joita räätäli on auttanut livahtavat räätälin verstaaseen ja ompelevat kankaista hienon takin pormestarille.

 

Kissanpoikapiirakka

Tämä on varmasti yksi mieleenjääneimmistä tarinoita Petteri kaniinin ohella....  Rotat leipoivat suloisesta Tommi nimisestä kissanpojasta piirakkaa!!!

Tommi rottien vankina

photo 77_zps663eef72.jpg

Taikinaan käärittyä kissanpentua kaulitaan:

photo 78_zps31c109a3.jpg

Tommin äiti ja hänen serkkunsa etsivät kadonneita kissanpentuja. Kuvassa Tommin äidin Riitta-serkku:

photo 75_zps5fb1619c.jpg

 

Tommin roimahousut ja Rosina Ankkanen maailmalla

Ensimmäisessä tarinassa Tommin, Tupun ja Sirun äiti järjestää teekutsut ja pukee pentunsa parhaimpiin vaatteísiin ja laittaa ne pihalle odottamaan. Arvaahan sen miten siinä käy....

Toinen tarina puolestaan kertoo Rosina Ankkasesta, joka halusi epätoivoisesti saada lapsia mutta talon emäntä ei antanut hänen hautoa muniaan. Lopulta Rosina päättää tehdä pesän niin kauas talosta ettei munia löydettäisi.

photo 91_zpsbc1cc38c.jpg

Hän tapaa matkalla kohteliaan herrasmiehen, joka tarjoaa hänelle pesäpaikkaa puuvajastaan, joka on täynnä höyheniä. Rosina Ankkanen ottaa tarjouksen vastaan ilomielin sen kummemmin miettimättä. Hakiessaan herrasmiehen pyytämiä mausteita (joita yleensä käytetään ankkapaistin maustamiseen) Rosina törmää talon skotlanninpaimenkoiraan ja kertoo tälle herrasmiehestä jonka luona saa hautoa muniaan. Viisas koira pyytää apua teurastajan kettukoirilta ja yhdessä he rientävät vajalle. Kettukoirat ajavat herrasmiestä esittäneen ketun kauas pois, mutta Rosina Ankkasen suureksi murheeksi kettukoirat takaisin tullessaan syövät myös kaikki Rosinan munat :( .

photo 93_zpsd87ede3b.jpg

 

Hanna-hiiren kuokkavieraat ja Pikku salaattivarkaat

Tässä on taas kaksi tarinaa yhdistetty.

Pikku salaattivarkaat- tarinassa Penna Pupu menee pentujensa kanssa herra Vänskän puutarhan laitamilla sijaitsevalle tunkiolle herkuttelemaan. Syötyään mahat täyteen he nukahtavat. Herra Vänskä huomaa kaninpoikasten korvat juuri tyhjentämänsä ruohokasan seasta

photo 99_zpsd1648649.jpg

 ja poimii kanit säkkiin tehdäkseen niistä kanipiirakkaa....

photo 98_zps204e0b52.jpg

 

Hanna Hiiren kuokkavieraat tarinassa kerrotaan siististä metsähiirestä, joka ajaa kaikki kotiinsa tunkeutuvat ötökät ulos talostaan.

photo 103_zps46f46e3c.jpg

Sitten Hanna Hiiren kotiin tunkeutuu kimalaisia, joita Hanna ei saakaan ajettua ulos. Hunajan haju houkuttelee Konnan paikalle. Konna on hyvin sottaisa ja täysin vailla käytöstapoja ja hän saa hirmuisen hävityksen aikaiseksi Hanna Hiiren kotona...

photo 104_zps46337f2a.jpg

 

Pauli possu SUOMENKIELINEN JAKSO!!!

Emakolla on 8 possua, jotka syövät niin paljon että hän joutuu antamaan kaikki lapsensa pois. Pauli Possun ja Aleksanterin hän lähettää markkinoille myytäviksi.

photo 8_zps1e640b2e.png

Huoleton Aleksanteri kuitenkin hukkaa lupakirjansa ja vastaantullut poliisi vie Aleksanterin takaisin kotiin. Pauli Possu joutuu jatkamaan matkaansa yksin. Pauli Possu eksyy ja päätyy yöksi kanalaan, josta kanalan omistaja löytää sen ja vie sisälle taloon. Talossa Pauli possu tapaa Pirkko possun. Pirkko kertoo että hänet varastettiin pekonin ja kinkun tekemistä varten. Pauli ihmettelee miksei Pirkko karkaa. Syötyään ja nukuttuaan yön yli possut karkaavat talosta yhdessä. Markkinat ovat jo päättyneet ja sillan yli päästyään possut ovat vapaita. Ehkä ne toteuttivat haaveensa ja istuttivat kukkia ja kylvivät perunoita omalle kasvimaallensa.

 

Piirrostarinan jälkeen Beatrix Potter vie valmiin tarinan postiin.

 

Musikaali

Beatrix Potterin tarinoista on 1970-luvulla tehty myös 86 minutin upea musikaali. Esiintyjät ovat Royal Baletin tanssijoita.

Rouva Siiri Sipinen

photo 4_zps25eb9055.jpg

Pauli Possun ja Aleksanteri Possun äiti ja sisarukset hyvästelevät heidät:

photo 17_zps9eef0182.jpg

Jeremias Rimppakinttu menossa kalastamaan:

photo 24_zps5abae498.jpg

Punainen orava Nokkela ja sen serkut soutavat Pöllösaareen keräämään pähkinöitä.

photo 37_zpsee0d02f5.jpg

Pällösaaressa asuu myös pöllö nimeltä Ukko Ruskea. Oravat vievät pöllölle lahjoja saadakseen luvan kerätä pähkinöitä. Mutta Nokkela vain härnää pöllöä. Yllättäen pöllö hyökkääkin Nokkelan kimppuun ja katkaisee tämän hännän!

photo 38_zps0dd9ab51.jpg

Tästä voit katsoa pätkiä musikaalista.