Minulla on Muistamaton mummo kirjasta Uni-Jukka-sarjassa julkaistu vuonna 1958 painettu versio.

Sama kirja on julkaistu myös Tammen kultaiset kirjat sarjassa (Tammen kultaiset kirjat 131) vuonna 1973.

Satu kertoo mummosta, joka jatkuvasti unohtelee mihin on tavaransa laittanut. Eikä ihme, koska hän laittaa kaiken niin kummallisiin paikkoihin.

"Panenpa silmälasini teekannuun, niin varmasti muistan, missä ne ovat, hän sanoi.

(Janet Beattie: Muistamaton mummo, 1958, kuvitus: Rita Rapp, suomennos: Marjatta Kurenniemi)

Mutta kun hän sitten tarvitsi silmälasejaan alkaakseen neuloa sukkaa, hän oli aivan unohtanut, missä ne olivat. Ja niin hänen oli etsittävä kaikkialta, ennen kuin hän löysi ne. Kun hän oli löytänyt silmälasinsa, hän ei löytänytkään sukankudintaan. Ja taas hänen oli pengottava koko talo läpikotaisin, kunnes muisti, että oli pannut käsityönsä linnunpönttöön kuistin räystäälle" (Janet Beattie: Muistamaton mummo, 1958, suomennos: Marjatta Kurenniemi)

Eräänä päivänä mummo päättää lähteä markkinoille. Hän lukitsee kodin oven ja laittaa avaimen kukkaruukkuun. Muistaakseen mihin kukkaruukkuun on avaimen piilottanut hän laittaa kukkaruukun puulaatikkoon. Muistaakseen mihin laatikkoon oli kukkaruukun laittanut hän nostaa laatikon rattaille. Jotta ei unohtaisi laittaneensa laatikkoa rattaille hän pättää ottaa rattaat mukaan. Auto ei jaksa rattaita vetää joten hän valjastaa naapurin hevosen niiden eteen...

Kotiin palattua avaimet ovat hukassa...

(Janet Beattie: Muistamaton mummo, 1958, kuvitus: Rita Rapp, suomennos: Marjatta Kurenniemi)

...sillä mummo olikin laittanut ne taskuunsa!

 

Tämäkin oli yksi lempparisaduistani pienenä! =)