photo pannukakkupaumlivauml001_zpse502b90b.jpg

Pannukakkupäivä-kirjassa on enemmän tekstiä kuin useimmissa Tammen kultaisissa kirjoissa ja todella kiva tarina, johon lapsen on helppo samaistua. Tämä on yksi parhaimpia lastenkirjoja! =) Laitoin nyt Tammen kultaisten kirjojen suosikikseni Viisi pientä palosotilasta, mutta ehkä se on sittenkin tämä... Tosi vaikeahan näitä on järjestykseen laittaa...

Juoni: Kaikilla on kesämökillä paljon työtä, joten Pikku Oo hakee huomiota piirtelemällä keittiön kaappeihin, hajottamalla Knuten uuden kameran, laittamalla sammakon viilikulhoon ja sotkemalla uudet sandaalinsa saveen. 

photo vuoden1958kuvia4_zps489a7bdc.jpg

(Kuva kirjasta Pannukakkupäivä, 1958 Teksti: Edith Unnerstad, Suomennus: Marjatta Kurenniemi, Kuvitus: Iben Clante).

Meillä oli muuten kotona juuri tuollainen kamera kuin Knutella!

Kun Pikku Oota alkaa hävettämään tekemänsä tuhmuudet, hän poimii Knutelle mansikoita, mutta ennen kuin hän ehtii ojentaa ne ja pyytää anteeksi, Knutte käskee hänen mennä tiehensä! Pikku Oo kaatuu, satuttaa polvensa, syö itse liiskaantuneet ja likaiset mansikat ja kiipeää tikkaita pitkin puuhun piiloon. Isä ei huomaa Pikku Oota ja hakee tikkaat pois, mutta Pikku Oo ei sano mitään, sillä hän ei välitä enää kenestäkään! Kaikki ovat niin tuhmia Pikku Oolle!