Suurvisiiri Jafar ja hänen papukaijansa Jaco ovat sarjan pahikset.

photo 1_zpsaoxa2vlg.jpg

Jafar havittelee itselleen öljylamppua, jonka sisällä asuu henki.

 

Sulttaani, tyttärensä prinsessa Jasmine ja Jasminen lemmikkitiikeri:

photo 3_zpslzuidwrt.jpg

 

Sulttaanin tytär Jasmine rakastuu kaduilla nälkäänsä ruokaa varastelevaan Aladdiniin. Aladdin päätetään teloittaa prinsessan sieppauksesta.

Jafar vapauttaa Aladdinin ja tämän apinan Apun ja haluaa vastalahjaksi näiden noutavan öljylampun itselleen Ihmeitten luolasta. Luola kuitenkin sortuu Apun havitellessa sen muitakin aarteita (vain lampun saa ottaa) ja Aladdin ja Apu jäävät sortuneen luolan vangeiksi.

photo 5_zpssrp3b6mf.jpg

Öljylampun lisäksi Aladdin saa haltuunsa taikamaton. Kun Aladdin hieroo lamppua, tulee lampusta esiin henki, joka lupaa töyttää 3 toivomusta. Henki on parasta koko elokuvassa ja sen ääninäyttelijänä toimii Vesa-Matti Loiri.

photo 6_zpsj2jjd3if.jpg

Katso tästä suomenkielinen pätkä elokuvasta lampunhengen ensimmäinen ilmestyminen

 

Aladdin huijaa hengen vapauttamaan itsensä Ihmeitten luolasta menettämättä toivomusta.

photo 7_zpskmtpdveb.jpg

Aladdin toivoo muuttuvansa prinssiksi päästäkseen naimisiin Jasminen kanssa. Sillä lain mukaan prinsessa saa naida ainoastaan prinssin.

photo 8_zps4chbsfq3.jpg

Katso tästä suomenkielinen pätkä elokuvasta prinssi Alin ilmestyminen

Kun Jasminille selviää "prinssi Alin" todellinen henkilöllisyys. Aladdin valehtelee olevansa prinssi joka pukeutuu välillä rahvaan asuun paetakseen kuninkaallista elämää.

photo 10_zpsosjtu9xj.jpg

Katso tästä suomenkielinen pätkä elokuvasta taikamatolla lentäminen

photo 11_zps9z3qqv0h.jpg

Jafar vangitsee Aladinin ja heittää paino jalkaan kiinnitettynä mereen!

photo 12_zpsrdtsdkrg.jpg

Henki pelastaa tajuttoman Aladdinin merenpohjasta vaikka Aladdin ei kykene lausumaan toivomusta, sillä Aladdin on luvannut kolmantena toivomuksena vapauttaa hengen.

photo 13_zpsko0baaf9.jpg

Aladdin kuitenkin peruu lupauksensa vapauttaa hengen. Jafar saa taikalampun haltuunsa ja käskee hengen muuttamaan hänet maailman mahtavimmaksi noidaksi. Tätä ei olisi tapahtunut jos Aladdin olisi vapauttanut hengen ajoissa. Jafar karkoittaa Aladdinin erämaahan ja tekee Jasminesta ja sultaanista orjia.

photo 14_zpsoazk0cka.jpg

Jafar haluaa Jasminen rakastuvan itseensä. Jasmine huomaa Aladdinin joka yrittää varastaa lampun ja kääntää Jafarin huomion itseensä esittämällä että rakastaisi muka Jafaria.

Katso tästä suomenkielinen pätkä elokuvasta Jasmine esittää rakastavansa Jafaria

Aladdinin yritys kuitenkin epäonnistuu ja hän joutuu taisteluun Jafaria vastaan. Jafar muuttaa itsensä valtavaksi kobraksi ja kietoutuu Aladdinin ympärille.

photo 15_zpsgilhjtxy.jpg

Aladdin huijaa Jafaria että lampun hengellä on tätäkin suuremmat voimat. Ajattelemattomasti Jafar muuttaa itsensä lampunhengeksi ja jää lampun vangiksi!

photo 16_zpslf7sk111.jpg

Hengeksi muuttunut Jafar heitetään lamppunsa sisässä Ihmeiden luolaan.

Katso tästä suomenkielinen pätkä elokuvasta Jafar käärmeenä

Lopuksi sulttaani muuttaa lakia niin että Jasmine saa mennä Aladdinin kanssa naimisiin vaikkei tämä olekaan prinssi. Viimeisenä toivomuksenaan Aladdin toivoo hyvän hengen vapautta.

 

Aladdin elokuvan ensi-ilta oli Suomessa joulukuussa vuonna 1993.