Minua kiinnostaisi tietää mille vuosikymmenelle tämä vanha peli ajoittuu? Jos olet pelannut tätä lapsena niin kerrothan vuosilukuja jolloin olet peliä pelannnut? :)

 

Kuvia klikkaamalla saat ne suuremmaksi!!!

 

Jokainen pelaaja saa erilaisen tehtävälistan "ostoslistan" ja saa suunnitella reitin kaupungissa ja nopeimmin ostoslistansa tehtävät suorittanut on voittaja. Lähtöpaikkana on juna-asema jonne myös tehtävien suorituksen jälkeen palataan.

Ostoslistoja on erilaisia esim. matkalle lähtijän ostoslistassa on mm. kartta, sortsit, rokotus yms. Kaupunkiin saapuvien turistien ostoslistoissa on mm. rahan nostoa pankista, filmirullan ostoa valokuvausliikkeestä, nähtävyyksien kuvaamista, matkamuistojen ostamista, museovierailuja (vie yhden  heittovuoron), jalkapallopelin katsomista satadionilla (vie yhden heittovuoron) yms. Lisäksi on sisustajan ostoslista, ostoslista kun lähdetään kaupungille ystävän kanssa jne. Ostoslistoja voi toki keksiä myös itse lisää peliin!

Kaupungilla liikutaan jalan nopan mukaan, raitiovaunulla tai taksilla. 1 linjan (punainen reitti) ja 2 linjan (sininen reitti) raitiovaunuun pääsee pysäkeiltä jos saa nopalla 1 tai 2. Raitiovaunusta voi jäädä pois millä pysäkillä haluaa. Taksin kyytiin pääsee taksitolpilta jos saa nopalla 6 ja voi ajaa  suoraan haluamaansa kohteeseen autoteitä pitkin.

Klikkaamalla nämä isoksi näet tarkemmin pelilaudan yksityiskohdat. Tupakkakauppa lasten pelissä! :)

Jos saa nopalla 4 joutuu nostamaan sattumakortin ja suorittamaan siinä mainitun tehtävän esimerkiksi "Käyt suutarilla korjauttamassa irronneen kengänpohjan. Menetät yhden heittovuoron.", "Käyt välillä pankissa noutamassa lisää rahaa"., "Päätät lepuuttaa jalkojasi puiston penkillä yhden heittovuoron ajan" tai "Taidemuseossa on vanhojen leikkikalujen näyttely. Käyt katsomassa sitä. Menetät yhden heittovuoron" yms.