Televisiosta tuli vuosina 1984-1988 50-osainen piirrossarja nimeltä Muori Pippuri, tämä oli yksi lempiohjelmistani. Olen siis ollut 2-6-vuotias sarjaa katsoessani. Samainen piirrossarja julkaistiin myös VHS-kasetteina mutta niissä ohjelman nimenä on Eukko Pikkurilli. Käytän tässä blogikirjoituksessani hänestä nimitystä Muori Pippuri, koska sillä nimellä hänet itse opin tuntemaan televisiosarjasta. Tarinat perustuvat norjalaisen Alf Prøysenin lastenkirjoihin Eukko Pikkurilli (joita hän on kirjoittanut vuodesta 1956).

Muori Pippurilla oli valtava salaisuus. Hän näet saattaa kutistua aivan yks'kaks' pienen pieneksi, kaulassaan roikkuvan teelusikkansa kokoiseksi!

photo 33_zps4950fbd9.png

photo 32_zpsb6708ee8.png

 

Ja aina kun näin tapahtui, alkoi hänelle myös tapahtua kaikenlaisia hassuja kommelluksia, joista Muori Pippuri seviytyi eläinystäviensä avulla, hän nimittäin ymmärsi eläinten kieltä ollessaan kutistunut! Muori pippurilla on tapana sanoa "Siunaa ja varjele" kun hän kutistuu pieneksi tai jotain kamalaa tapahtuu.

Tästä muorin salaisuudesta tietävät vain eläimet, sekä Liisa tyttö. Liisasta muistan hänen lemmikkinsä, joka tykkää nukkua tytön olkapäillä kuin turkis, mutta on elävä. Liisa asuu metsässä ja on suuri luonnon ystävä.

photo 28_zps416a7557.png

 

Muori Pippurilla on lemmikkinä iso karvainen koira

photo 5_zpsdecd37d0.png

 

ja kissa Kirnauskis:

photo 1_zps726f544e.png

 

Sekä kanoja. Lisäksi muori Pippurin asunnossa on hiirenkolo jossa asuvat viikiinkihattuiset hiiret ovat muori Pippurin ystäviä:

photo 3_zpsfc29dfdf.png

 

Muori Pippurin ukko on aika äkäsen oloinen ja pelkäsin sitä lapsena. Hän on ammatiltaan maalari, polttaa piippua, ajelee autonromulla ja inhoaa hiiriä.

photo 4_zpsec6fec98.png

 

Ilkeät pojat:

photo 2_zpsc7a17685.png

 

Mieleeni jääneitä kohtauksia:

Ensimmäisessä jaksossa kuristunut muori yrittää viedä pyykkejä kuivumaan, mutta tuuli tempaiseekin hänet mukaansa:

photo 31_zpsf701500e.png

 

 

Jaksossa nimeltä "Vallattomat kanit" ajattelemattomat puput tuuppaavat muorin lampeen ajelehtimaan lumpeen kukalla. Onneksi Liisa kuuli kun muori kilisytti lusikkaansa  ja pelasti tämän pinteestä.

photo 29_zpscb782a0b.png

 

Niin lusikkaa pystyy kilisyttämään koska siinä on kulkunen:

photo lusikka_zpse8f1e975.jpg

 

Joka jakson lopussa Muori Pippuri kasvaa yllättäen aina takaisin ennalleen. Mieleen on jäänyt myös se että usean jakson lopussa Muori Pippuri iskee silmää katsojille jotka tietävät hänen salaisuutensa.

photo 30_zpsbb052472.png

 

Katso tästä sarjan 20 jaksoa (suomenkielisiä)

 

Muistan myös sarjan lopputunnarin, jossa Muori Pippuri tanssii lusikkansa kanssa.

photo 34_zps52791c56.png