Mukava lasten peli. Ostettu vuonna 1986.

omppuvarkaatpeli1.jpg

Tarkoitus on hiipiä Ukon puutarhaan ja varastaa omenapuusta niin monta omenaa kuin mahdollista. Piti myös varoa vihaista Ukkoa ja vahtikoiraa.

 photo omppuvarkaatpeli2.jpg

 

Tässä peliohjeet, mikäli jollain sattuu olemaan ohjeet hukassa mutta peli löytyy:

Jalkakäytävä

Jalkakäytävällä kuljetaan kiviä pitkin nopan luvun mukaan edestakaisin niin kauan että pääsee jollekin kolmesta kivestä josta avautuu reitti puutarhaan.

Puutarha

Puutarhassa kuletaan pisteitä pitkin nopan luvun verran. Aina kun ohitat punaisen pisteen sekä aina kun pysähdyt punaiseen pisteeseen, sinun pitää nostaa kortti korttipakasta.

Omenapuu

Kun olet tullut omenapuun ympyrän luo, heität heti samalla kierroksella noppaa ja saat ottaa niin monta omenaa kuin nopan luku näyttää. Aseta omenat eteesi kuvapuoli ylöspäin ja nosta kortti korttipakasta. Saat seistä omenapuun luona niin kauan kuin haluat. Jokaisella vuorollasi heität noppaa, poimit sen verran omenoita ja nostat kortin pakasta. Saat kuitenkin poimia vain 12 omenaa. Eli jos sinulla on 10 omenaa ja heität 3, saat ottaa enää 2 omenaa. Kun sinulla on 12 omenaa sinun on lähdettävä takaisinpäin (saat lähteä aikaisemminkin). Edelleen puutarhassa kulkiessa pätevät säännöt kohdasta Puutarha. Kun pääset jalkakäytävälle saat kääntää omenat nurinpäin, näitä omenia et voi enää menettää. Jalkakäytävällä lähdet joko oikealle tai vasemmalle ja jatkat kunnes pääset taas kivelle josta on sisäänkäynti puutarhaan.

Kortit

Sinun pitää nostaa kortti aina kun kävelet punaisen pisteen ohi, aina kun pysähdyt punaiseen pisteesee ja aina kun keräät omenia.

Kuu: Ei tapahdu mitään, vain kuu näkee puuhasi.

Luu: Olet löytänyt yhden koiran puutarhaan kaivamista luista. Säilytä se. Sinulla saa olla kerralla vain 1 luukortti, jos saat useampia, ne on heitettävä pois.

Ilkeä ukko: Ukko on huomannut sinut. Jos sinulla on omenamerkkejä kuvapuoli ylöspäin, heitä noppaa ja saat pitää niin monta omenaa kuin noppa osoittaa (käännä ne kuvapuoli alaspäin). Muut omenasi ukko laittaa takaisin omenapuun alle. Ukko heittää sinut myös ulos puutarhastasi ja oikealla puolella oleva pelaaja saa valita miltä kiveltä joudut jalkakäytävällä aloittamaan etsimään aukkoa päästäksesi takaisin puutarhaan.

Koira: Vahtikoira on huomannut sinut ja alkaa ajamaan sinua takaa. Oikealla puolellasi oleva pelaaja heittää ensin noppaa ja liikuttaa koiraa nopan luvun verran. Sitten sinä heität noppaa, sitten taas koiraa liikuttava pelaaja jne. Takaa-ajo jatkuu niin kauan kunnes koira saavuttaa sinut tai sinä ehdit turvaan jalkakäytävälle. Jos koira saa sinut kiinni menetät kaikki kantamasi omenat (eli ne jotka ovat edessäsi kuvapuoli ylöspäin), oikealla puolella oleva pelaaja saa laittaa sinut valitsemallleen kivelle jalkakäytävällä ja sinun pitää ottaa merkki jossa on revitty housuntakamus. Jos saat pelin aikana 3 housuntakamusmerkkiä joudut pois pelistä sillä sinun täytyy mennä äidin ja isän luo laastaroitavaksi. Jos sinulla on luukortti ja nostat koirakortin, heität luun koiralle eikä takaa-ajoa tule.

Peli loppuu kun puusta loppuvat omenat ja kaikki pelaajat ovat palanneet takaisin jalkakäytävälle.

Pelin voittaja on se jolla on eniten omenoita.

 

 

Noilla omppuvaras lapsilla ja vahtikoiralla oli sellaiset jalustat että ne pysyivät pystyssä. Ne on menneet hukkaan, mutta kaikki muut osat on tallessa.

photo omppuvarkaatpeli6.jpg