Tiesittekö että tänään on valtakunnallinen satupäivä? Sen kunniaksi ajattelin esitellä todella kauniin Felicitas Kuhnin kuvittaman satukirjan vuodelta 1974: Hyvänyön tarinoita.

photo vanhojakirjoja478_zps76d25c52.jpg

 

Oma suosikkini kirjan saduista lapsena oli satu Miuku-kissasta ja siksi valitsinkin tämän sadun tähän kirjaesittelyyn. Tarinassa Jussi-poikaa kiukuttaa ja hän potkaisee rakasta Miuku-kissaansa. Kissa juoksee ulos eikä koko iltana tule takaisin. Jussia itkettää, sillä hän pelkää ettei Miuku tulisi enää koskaan takaisin. Eikä hän uskalla kertoa kenellekään mitä on tehnyt.

photo vanhojakirjoja483_zps9f14a2db.jpg

(Hyvänyön tarinoita, 1974, Teksti: Susanne Wiedemuth, Kuvitus: Felicitas Kuhn, Suomennos: Laila Niukkanen)

Hassua muuten että minulla on toinenkin satukirja nimeltä Pieniä unitarinoita, jossa on nuo samat kuvat kuin Miuku-kissa sadussa mutta tarinassa Antti pojalla on syntymäpäivä ja hän löytää heti herättyään ulko-oven takaa kodittoman kissanpennun maukumasta. Antti luulee saaneensa kissanpennun äidiltä ja isältä synttärilahjaksi, vaikka he ovat oikeasti ostaneet pojalle rullalaudan. Antti saa kuitenkin pitää kissanpennun :) .

Muut Hyvänyön tarinoita kirjasta löytyvät sadut:

Kun Pekka oli tottelematon: Pekka karkaa kotoa ja löytää kivan leikkikentän, jossa viettää hauskan päivän. Illalla toiset lapset haetaan leikkikentältä koteihinsa ja pian Pekka huomaa jääneensä yksin. Alkaa tulla pimeä, eikä hänellä ole aavistustakaan missä hänen kotinsa on...

Pikkusisko: Isosisko kokee ettei vanhemmat enää rakasta häntä kun perheessä on vauva.

Ilmapallot: Tämä satu kertoo parhaista ystävistä, jotka ovat kuitenkin välillä ilkeitä toisilleen.

Felicitas Kuhnin kaunista kuvitusta:

photo vanhojakirjoja489_zpse0a9630a.jpg

(Hyvänyön tarinoita, 1974, Kuvitus: Felicitas Kuhn)

Retkellä

Vanha karuselli

Minna ostoksilla

Miia -kana

Tripen salaisuus

Jääkarhu ja pesukarhu

 

Kaikki kirjan sadut ovat yhden aukeaman mittaisia, opettavaisia ja kauniisti kuvitettuja.