Lastenkamarin riimejä ja loruja vuodelta 1988 on Hilda Offen kuvittama ja varmasti yksi kauneimmista lorukirjoista. Kuvat ovat todella upeita ja värikkäitä.

Kirjassa on 125 sivua ja yli 130 lorua.

Aiemmin esittelemässäni kirjassa Hanhiemon iloinen lipas on monia samoja loruja kuin tässäkin kirjassa, mutta eri kääntäjän ja kuvittajan vuoksi lorut ovat kuitenkin niin erilaisia etten lapsena edes tajunnut niiden olevan samoja. Tajusin asian vasta nyt kun yli 20 vuoden tauon jälkeen avasin nämä molemmat kirjat uudelleen.  Esimerkiksi Kenkälän kakarat loru on selvästikin käännös samasta lorusta kuin Hanhiemon iloisen lippaan Kenkätalon eukko. Hanhiemon iloinen lipas kirjan esittelyssäni on kuva Kenkätalon eukko lorusta ja tässä vertailun vuoksi Kenkälän kakarat:

photo lorut3_zpsec26a013.png

(Hilda Offen kuvitusta kirjasta Lastenkamarin riimejä ja loruja)

Lapsena nämä kenkätalosta kertovat lorut olivat mielestäni hauskimpia ja kivimpiä kummassakin kirjassa. Tai oikeammin tykkäsin näistä kuvista. Oli hauskaa kuvitella että asuisi kengässä! Piirtelin myös itse kenkätaloja.

 

En minä tämän kirjan loruista ole koskaan niin paljon välittänyt totta puhuen, mutta nämä kuvat ovat niin ihania ja mielikuvituksellisia. Muistan eukon, joka korilla lennellen suoritti taivaan suursiivousta ja kummitukset syömässä paahtoleipää hautakivillä...