Sandokan tuli telkkarista joskus 90-luvun alussa. Rakastin tätä sarjaa lapsena ja tykkäsin katsoa nyt aikuisenakin. Varmasti yksi parhaista piirrossarjoista. Miksihän ihmeessä tätä sarjaa ei ole uusittu? Tämä ei ainakaan ole taatusti nykylastenkaan mielestä liian tylsä tai hidastempoinen, toimintaa ja jännitystä riittää!

Malesian tiikeri Sandokanin vanhemmat olivat Sarawikin hallitsijoita. James Brooke -kissa oli heidän kuninkaallisten sotajoukkojensa päällikkö, mutta paljastuikin maanpetturiksi, muutti nimensä Sarawikin Rajahiksi ja syöksi Sandokanin vanhemmat vallasta ja heitti vankityrmään kuolemaan.

Sarawkin Rajah lyö Sandokania, joka oli tuolloin vielä pieni lapsi:

photo 18_zps91e0e3a1.png

Yksi Sarawikin Rajahin sotilaista auttoi salaa pienen Sandokanin pakoon.

Piirrossarja alkaa siitä kun Sandokan on kasvanut aikuiseksi ja pestannut itselleen miehistön laivalleen, jolla he lähtevät etsimään Sarawikin Rajahia koostaakseen tälle. Sandokan on myös Malesian oikea kuningas vanhempiensa kuoltua ja on valmis taistelemaan valtaistuimensa takaisin.

Päähenkilöt:

Sandokan: Tiikeri, "merirosvopäällikkö", hyvis.

 

Sandokanin miehistö ja ystävät:

Crackers: Papukaijalla on puujalka ja silmälappu, sekä korkeat luulot omasta erinomaisuudestaan.

photo 20_zps9a03c937.png

 

Giro: Kapteeni

Sandokan ratkaisi riidan antamalla Crackersin ohjata niin kauan kunnes lähdetään satamasta, jonka jälkeen on Giron vuoro niin kauan kun tullaan seuraavaan satamaan. =D

photo 23_zps040c554c.png

 

Sambligion: Voimakkain taistelija.

Malco: Peloton taistelija, puhuu vain pakon edessä, mottona "Teot puhuvat enemmän kuin sanat".

photo 21_zps0700a7c7.png

 

Patan: Loistava taistelija, uhea soturi ja mestarivakooja.

photo 24_zpsaa9fe143.png

 

Lady Marianna: Sandokanin tyttöystävä

Yanez: Kettu. Komentaa merirosvojoukkion toista laivaa.

photo 13_zps07269e01.png

Surama: Yanezin tyttöystävä

 

Pahikset:

Sarawikin Rajah: Pääpahis, jolla on pohjaton ruokahalu.

photo 14_zps0f631411.png

Suyodhama-rosvot

Dayakot: Pääkallonmetsästäjäheimo

Dayakot keittämässä myrkkyä

photo 22_zpsf1b414a7.png

 

Paroni William: Haluaisi Sandokanin tyttöystävän Lady Mariannan omakseen

photo 15_zpsda73aa12.png

Lordi James: Labuan saaren kuvernööri. Sandokanin rakastettu lady Marianna on lordi Jamesin veljentytär. Mutta lordi James luulee Sandokania merirosvoksi ja haluaa naittaa Mariannan vaikka väkisin paroni Williamille.

 

Suomenkieliset jaksot:

1. Jaksossa (suomenkielinen) Sandokan ystävineen lähtevät etsimään Sarawikin Rajahia ja joutuvat taisteluun Dayakoita (pääkallonmetsästäjiä) vastaan. Voitettuaan taistelun he saivat Nasumbatan paljastamaan Sarawikin Rajahin olinpaikan (Kimbaluun saari). Tämän lipsautettuaan Nasumbata lähti juoksemaan päättömästi karkuun ja kompastui suoraan myrkkypataan. Se taisi olla Nasumbatan loppu.

photo 19_zps1e39be68.png

 

2. Jaksossa (suomenkielinen) Sandokan matkaa Kimbaloon saarelle etsimään  Sarawikin Rajahia. Rajahin miehet

photo 17_zps9f3cc5cf.png

kuitenkin upottavat Sandokanin laivan saaren edustalla, eikä Sandokan pääse Kimbaloon. Sandokan joutuu veden varaan ja ajelehtii kolme päivää mastonpalasella...

3. Jaksossa (saatavilla vain englanninkielisenä) Sandokan päätyy Labuan saarelle, jossa rakastuu kuvernööri lordi Jamesin veljentyttäreen Mariannaan. Lordi James on Rajahin ystäviä ja Rajah on kertonut hänelle valheita Sandokanista, joten Sandokan kertoo olevansa kruununprinssi ja valehtelee joutuneensa vedenvaraan Sandokan-merirosvon hyökättyä hänen kimppuunsa.

photo 16_zps04358415.png

 

4. Jaksossa (suomenkielinen) Lordi James ja lady Marianna saavat tietää mustasukkaiselta paroni Williamilta vieraansa todellisen henkilöllisyyden ja lordi James lähettää sotilaat Sandokanin perään. Sandokan pääsee pakenemaan ja löytää Giron, joka myös päätyi Labuan saarelle laivan upottua. Giro on rakentanut veneen ja yhdessä he soutavat muun miehistönsä luokse.

5. Jaksossa (suomenkielinen) paroni William ja Komentajan joukot hyökkäävät Sandokanin ja muiden "merirosvojen" linnoitussaarelle Montragemiin ja valloittavat sen, mutta Sandokan on valmistautunut ja pääsee pakenemaan laivalla miehistönsä kanssa.

6. Jaksossa (suomenkielinen) Paroni William ja Komentaja lähtevät laivoillaan Sandokanin ja Yanezin laivojen perään ja onnistuvat vaurioittamaan laivoja pahoin. Sandokanin ja Yanezin miehistöineen on suunnattava laivansa kohti Dayakoiden saarta, jossa voivat korjata laivat. Dayakot ovat piirrittäneet Sandokanin ystävän Tremal Niken linnakkeen, joten Sandokan miehineen taistelee Dayakoita vastaan ja pelastaa Tremal Niken. Labuan saarella paroni William yrittää pakottaa Mariannaa kanssaan naimisiin, mutta tämä sanoo ettei koskaan tule suostumaan siihen ja rakastaa Sandokania. William päättää tehdä kaikkensa tuhotakseen Sandokanin, jotta saisi siten Mariannan itselleen.

7. Jaksossa (suomenkielinen) Sandokan miehistöineen suuntaa kohti Labuan saarta pelastaakseen Mariannan pakkoavioliitolta paroni Williamin kanssa. Matkalla he joutuvat mm. rajuun myrskyyn.

8. Jakossa (suomenkielinen) Sandokan ja Yanez ovat Labuan saarella ja yrittävät pelastaa Mariannan, mutta epäonnistuvat koska lordi Jamesin koti on niin hyvin vartioitu.

 

Loput jaksot englanninkielisiä:

9. Jaksossa Yanez naamioituu paroni Williamin serkuksi ja kertoo lordi Jamesille että heidän kannattaisi paeta kodistaan Victorian palatsiinsa koska lähistöllä on satoja merirosvoja, jotka aikovat hyökätä Labuan saarelle ryöstelemään. Mariannalle hän kertoo heidän suunnitelmansa pelastaa Marianna hyökkäämällä lordi Jamesin miesten kimppuun kun he ovat pakomatkalla. Tällöin lordi Jamesin vartiointi ei olisi yhtä tehokasta kuin heidän kotonaan.

10. Jaksossa Väijytys onnistuu ja Sandokan kumppaneineen pelastavat Mariannan.

11. Jaksossa Sandokan kumppaneideen alkuunpanevat suunnitelmansa saada Rajahin sotilaiden valloittama linnoitussaarensa Montragem takaisin.

12. Jaksossa Sandokan kumppaneineen onnistuvat valloittamaan Montragemin saaren takaisin.

13. Jaksossa Lordi James palkkaa pahamaineiset intialaiset Suyodhama-rosvot sieppaamaan Sandokanin hyvän ystävän Tremal Niken tyttären Shaminan houkutellakseen Sandokanin ansaan ja saadakseen siten veljentyttärensä takaisin.

photo 12_zpsbfa17479.png

Samaan aikaan Rajah hyökkää joukkoineen Montragemiin ja vangitsee Sandokanin ja kaikki hänen miehensä. Lisäksi he ovat vaarassa räjähtää sillä Rajah viritti vankityrmään julman tappokoneen, jossa jääpalan sulettua Crackersin häkin pohjassa oleva leikkuri katkaisee köyden, jolloin ase laukeaa ja sytyttää kynttilän, kynttilän palettua loppuun se sytyttää pommin sytytyslangan... Ja PUM!

14. Jaksossa Aivan viimehetkellä ennen kuin pommi räjähtää Tangusa (Sandokanin ystävän Tremal Niken joukkojen päällikkö) saapuu hätiin ja katkaisee pommin sytytyslangan. Tangusa oli tullut hakemaan Sandokania avukseen pelastamaan siepatun Shaminan.

Siepattu Shamina ja paroni William:

photo 11_zpsc7af50ed.png

Sambligion jää Mariannan kanssa Montragemiin turvaan muiden lähtiessä Kalkutaan etsimään Shaminaa.

15. Jaksossa Suyodhama-roistojen jo vuosia sitten tanssitytökseen sieppaama Surama

photo 10_zps3022e622.png

onnistuu pakenemaan roistoilta norsujensa avulla. Mutta joutuu pulaan sarvikuonon hyökkäillessä hänen ja norsujensa kimppuun. Sandokan kumppaneineen pelastaa Suraman.

Suyodhama-roistot vievät Shaminan luolasokkeloon.

photo 9_zpsfa6077e2.png

 

16. Jaksossa Sandokan miehineen etsii Shaminaa luolista, mutta joutuvat ansaan. Osa heistä on vaarassa hukkua luolaan nousevan veden alle ja osa meinaavat murskautua liikkuvien luolanseinien väliin. Kaikki kuitenkin pelastuvat viimehetkellä. Roistot ovat vieneet Shaminan Delhiin.

17. Jaksossa Surama haluaa liittyä Sandokanin joukkoihin ja lähteä mukaan Delhiin. Surama ja Yanez ovat rakastuneet toisiinsa. Delhissä Sandokanin joukot jäävät jälleen Suyodhama-roistojen vangiksi ja heidät on määrä teloittaa seuraavana aamuna.

Kuvassa Yanez, Surama,Tremal Nike ja Sandokan vankityrmässä odottamassa teloitustaan:

photo 8_zps31b8c341.png

 

 Shamina puolestaan aiotaa uhrata Kali-Jumalalle. Samaan aikaan paroni William hyökkää Montragemiin, jossa Marianna neitoa puolustamassa on vain muutamia Sandokanin miehiä. Paroni William saa siis Mariannan ja Sambligionin vangeikseen ja vie heidät mukanaan Labuan saarelle.

18. Jaksossa Pedar auttoi Sandokanin ja kumppanit vapaiksi ennen aamun teloitusta. Pedar lähti heidän mukaansa etsimään Shaminaa, mutta matkalla he joutuivat Suyodhama-roistojen väijytykseen ja Suyodhamat ampuivat Pedarin.

Luoti osui Pedariin:

photo 7_zpsc0da3bfc.png

 

Pedarin hautajaiset:

photo 6_zps2154a266.png

photo 5_zpsa5200494.png

 

Shaminan uhraus Kali-Jumalalle

photo 4_zps55b5de8f.png

onneksi keskeytyi Sandokanin toimesta ja tyttö pääsi jälleen isänsä syliin :) .

Myös Sambligion pääsee pakenemaan paroni Williamilta.

19. Jaksossa Sandokan ystävineen palaa takaisin kotiinsa ja saa tietää että paroni William on pakottamassa Mariannan naimisiin kanssaan.

20. Jaksossa Sandokan ystävineen pukeutuvat alkuasukkaiksi, jotta pääsisivät siten huomaamatta Mariannan ja paroni Williamin häihin.

21. Jaksossa Sandokan pelastaa Mariannan kesken tämän hääjuhlan.

22. Jaksossa lordi James ja paroni William hyökkäävät Sandokanin laivalle, vievät Mariannan mukanaan ja ottavat Sandokanin ja Malcon vangeiksi.

23. Jaksossa Sandokan keksii suunnitelman vapautua. Hän pyytää Mariannaa noutamaan yrttejä, jotka hidastavat sydämenlyöntejä ja saavat näyttämään kuolleelta. Sitten Sandokan ja Malco syövät näitä yrttejä ja paroni William uskoo heidän kuolleen ja antaa miehilleen käskyn heittää "ruumiit" mereen.

photo 102_zps54faf0ca.png

Sarawikin Rajahin palkkaamat dayakot vangitsevat lordi Jamesin.

24. Jaksossa Sandokanin onnistuu jälleen pelastaa Marianna-neito paroni Williamilta. Lordi James ei tiedä Sarawikin Rajahin olevan hänen vangitsemisensa taustalla ja uskoo ystävänsä Rajahin tulevan vielä pelatamaan hänet.

25. Jaksossa Lordi James yllättyy kun saa selville että Sarawikin Rajah onkin hänen vangitsemisensa takana ja että Rajah aikoo polttaa hänet elävältä roviolla.

photo 104_zps982ce8f9.png

 

 Viime hetkellä Sandokan miehineen saapuu hätiin ja lordi James yllättyy vielä enemmän kun Sandokan pelastaa hänet roviolta. Sandokanin ja paroni Williamin joukkojen yhdistäessä voimansa he voittavat Rajahin joukot. Rajah pääsee kuitenkin pakenemaan muutaman miehensä kanssa. Lordi James pyytää anteeksi Sandokanilta ja antaa suostumuksensa Mariannan ja Sandokanin häihin.  Myöhemmin Rajah antaa miehistölleen käskyn hyökätä Sandokanin laivan kimppuun, mutta Rajahin miehet nousevatkin kapinaan ja heittävät Sarawikin Rajahin yli laidan mereen. Sandokan poimii hukkumaisillaan olevan Rajahin merestä ja heittää tämän vankityrmään.

photo 105_zps3d272b6f.png

 

26. Jaksossa James Brooke ("Sarawikin Rajah") onnistuu pakenemaan paroni Williamin avustuksella ja he jäävät hautomaan kostoa.

Montragemissä vietetään tuplahäitä.

photo 106_zps1abfc999.png

photo 108_zps3a102ec4.png

photo 107_zpsca503bc6.png