Useimmat 1980-luvulla syntyneet ovat lukeneet noin 8-9-vuotiaana 189 sivuisen Noidan käsikirjan (ensimmäinen painos 1979) kannesta kanteen. Nykyisin lapsettomatkin, 1980-luvulla syntyneet aikuiset ihmiset ostavat tätä lastenkirjaa nettihuutokaupoista 50-90 eurolla, koska se on lapsena tehnyt heihin niin suuren vaikutuksen. Sitä muistellaan pelottavimpana kirjana ikinä ja ihmetellään miksi tämä kirja on ollut lainattavissa kirjastoiden lastenosastoilla...

Monet näkivät kirjasta painajaisia. Jotkut kertovat säilyttäneensä kirjaa nurinpäin, koska pelkäsivät niin paljon kannen pääkalloa.

photo 1_zps732da87b.jpg

 

Kun kaverit tulivat meille yökylään, mentiin pilkkopimeään vessaan (jossa ei ikkunoita) ja taskulampun valossa luettiin Noidan käsikirjaa (tai joskus kerrottiin tuolla vessassa itsekeksimiämme kummitusjuttuja ja pelottavimman keksijä sai jonkin palkinnon).

 

Tässä joitain monien 80-luvun lasten mieleen vahvimmin jääneitä kuvia Noidan käsikirjasta

Itse en kokenut leijuvaa päätä mitenkään pelottavaksi lapsena, mutta laitan tämän tarinan tähän ihan sen vuoksi että se on se tarina minkä useimmat kirjan lukeneet muistavat ja joka on ainakin nettikeskustelujen perusteella aiheuttanut eniten painajaisia kasarilapsosille.

photo 3_zpsabd649bf.png

(Kuva kirjasta Noidan käsikirja)

 

photo 4_zps36cfacb1.png

(Kuva kirjasta Noidan käsikirja)

 

photo 5_zps21013c51.png

(Kuva kirjasta Noidan käsikirja)

 

Tässä vielä muutamia kuvia sieltä täältä kirjan sivuilta. Kirjan kuvitus on mielestäni todella upea =) .

photo noidankaumlsikirja_zps387753e7.jpg

(Kuva kirjasta Noidan käsikirja)

Myös tosivanha-blogissa on juttua Noidan käsikirjasta (ja paljon kuvia)

 

Näin netin aikana googlettamalla löytää kirjan tarinoista helposti lisätietoa.

Jean Grenierin tarina suomeksi Wikipediassa

Jean Grenier on ollut ihan oikeasti olemassa ja syönyt muita lapsia. Jean Grenier (1590-1610) oli poika, jonka tiedettiin tappaneen ja syöneen yli 50 lasta. Hän oli mm. löytänyt eräästä talosta lapsen kehdossa makaamasta, ottanut lapsen mukaansa ja syönyt lapsesta sen mitä jaksoi. Grenier oli asunut isänsä kanssa muututtuaan ihmissudeksi noin 10-vuotiaana. Isän vaimo oli jättänyt miehensä sen jälkeen kun oli nähnyt Grenierin isän oksentavan koirantassuja ja lasten sormia. Grenier tuomittiin luostariin vangiksi ja siellä hänelle opetettiin kristillisiä arvoja ja moraalia. Grenierin todettiin olevan jälkeenjäänyt ja hän kykeni ymmärtämään vain yksinkertaisia asioita. Grenier kuoli 20-vuotiaana. (Wikipedia)

Okiku-nukke englanniksi

Okiku-niminen 2-vuotias japanilainen tyttö oli saanut tämän 40 cm pitkän nuken vuonna 1918 ja nukke oli ollut pikkutytön lemppari. Tyttö oli kuitenkin kuollut vuoden kuluttua nuken saamisesta ja se mikä tarinasta tekee spookyn on että nuken hiukset alkoivat sen jälkeen kasvamaan ja kasvavat edelleen. Tarinan mukaan tytön henki asuu nukessa. Nuken hiuksia leikataan säännöllisesti mutta niiden kerrotaan kasvavan aina takaisin.