Brumbo ja tähdet on mielestäni parhaimpia iltasatuja, joita koskaan on kirjoitettu. Olen vakuuttunut siitä että jos tämä satu luetaan lapselle ennen nukkumaanmenoa, hän näkee koko yön kauniita unia. Tämä minun kirja on 1. painos vuodelta 1948 ja jo aika kulunut (ollut kovassa käytössä!). Kirjasta on ilmestynyt myös uusintapainos ainakin 1970-luvulla. Kirjassa on 32 sivua ja jokaisella sivulla upea värikuvitus.

photo Vanhoja kirjoja 954_zps0fw3lodp.jpg

Teddykarhu Brumbo ottaa luvatta Nukkumatin sateenvarjon ja lentää sen avulla avaruuteen.Sadekylässä Pisarat asuvat itkevissä taloissa. Ukkosukko antaa Brumbolle salaman. Saturnus vartioi tähtiradan sisäänkäyntiä. Tähtiradalla Brumbo laskee kelkkamäkeä tähtikarhujen kanssa.

photo Vanhoja kirjoja 962_zpshh2i9urq.jpg

(Gallie Åkerhielm: Brumbo ja tähdet, kuvitus: Lucie Lundberg, 1948)

 

Mäen loputtua Brumbo tipahtaa metsästäjä Orionin tähtivyölle. Brumbon ote vyöstä heltiää ja hän tipahtaa Pyrstötähden pyrstölle.  Pyrstötähti potkaisee Brumbon Mars planeetalle. Mars planeetalla asuvat karhut sulkevat Brumbon vankitorniin. Brumbo leikkaa salamalla vankilan kalterit poikki.

photo Vanhoja kirjoja 965_zpspqyzplb3.jpg

(Gallie Åkerhielm: Brumbo ja tähdet, kuvitus: Lucie Lundberg, 1948)

 

Brumbo ajaa postinkantaja Isokarhun Otavan vaunujen kyydissä Eläinradan karusellille.

photo Vanhoja kirjoja 966_zpshyvefypo.jpg

(Gallie Åkerhielm: Brumbo ja tähdet, kuvitus: Lucie Lundberg, 1948)

 

Kuu-Ukko odottelee Nukkumattia, joka on nukahtanut lastenhuoneeseen Brumbon vietyä hänen sateenvarjonsa. Brumbo lentää Pegasos-hevosella Auringon luokse pyytämään että Aurinko herättäisi Nukkumatin. Matkalla Susi hyökkää Pegasoksen kimppuun. Aurinko on nukkumassa, vain pilvikaritsat ja aurinkokissat ovat hereillä. Aurinkokissat lähtevät Brumbon kanssa maahan laskien alas Sateenkaarta pitkin.

photo Vanhoja kirjoja 971_zps8pxyecge.jpg

(Gallie Åkerhielm: Brumbo ja tähdet, kuvitus: Lucie Lundberg, 1948)

 

Aurinkokissat herättävät Nukkumatin nuolemalla hänen naamaansa.

 

Myös Meijerielämää-blogissa on muisteltu Brumbo ja tähdet kirjaa

Kirjasta ruotsiksi