52-osainen suomeksi dupattu (lukijana Raila Hämäläinen) piirrossarja Pinokkio esitettiin MTV3 kanavalla Harlekiini-klubi ohjelmassa noin vuonna 1993. Harlekiini-klubi oli 1 tunti 45 minuttia pitkä ohjelma, jossa esitettiin lastenohjelmia.  Tykkäsin itse sarjasta kovasti.

Alkutunnnari:

photo 59_zps883d9421.png

photo 57_zps634c5630.png

"Pinocchio, Pinocchio!
Kleines Püppchen, freches Bübchen..."

 

Sarjan päähenkilöt:

Pinokkio ja ankanpoikanen Tiina (Tiina toimii Pinokkion omanatuntona samoin kuin Disney-versiossa Samu Sirkka).

pinocchio-tv-serien-box-1-d-088697074589

Haltiatar, joka lupaa täyttää Pinokkion hartaimman toiveen ja muuttaa tämän oikeaksi pojaksi, mikäli Pinokkiosta tulee kiltti.

photo 1_zpscbce7d96.png

Välillä haltijatar näyttäytyy myös valkoisena kilinä tai valkoisena kyyhkysenä:

photo 58_zps199346e3.png

 

Sarjan pahikset Kettu ja Kolli:

photo 55_zps6ad48f6c.png

 

Chepetton Rocco-tikka:

photo 15_zpsea3dc61c.png

 

 

1. Jakso Chepetto veistää Pinokkion puusta. Kuvassa myös Chepetton kissa Julietta.

http://www.nippon-animation.co.jp/work/image/main/pikorino_bouken_main.jpg

 

3. Jakso Kettu ja Kolli myyvät Pinokkion nukketeatteriin.

photo 1_zpsc53f64b0.jpg

7. Jakso Pinokkion nenä kasvaa kun hän valehtelee.

Pinocchio pitkä nenä (Season 1, Episode 7) - © KI.KA

 

Tästä voit katsoa sarjan suomenkielisiä jaksoja:

Jakso 22 osa 1

Jakso 22 osa 2

Ihmeellinen pelastuminen

Pinokkio joutuu myrskyssä veden varaan.

Myrskyn laannuttua Pinokkio tapaa delfiinin, ja kertoo tälle etsivänsä vanhaa ja kumaraselkäistä ihmistä, Chepettoa. Delfiini kertoo tietävänsä missä Chepetto on ja vie Pinokkion meren pohjassa asuvan vanhan kalan luo. Pinokkio suuttuu ettei delfiini erota kalaa ja ihmistä toisistaan, delfiini oli ajatellut että kun kala oli vanha ha kumaraselkäinen niin se voisi olla Pinokkion etsimä Chepetto. Delffiini loukkaantuu ja ui pois. Tiina neuvoo Pinokkiota, että erehtyminen on inhimillistä ja delfiini olisi ehkä voinut auttaa heitä, jos Pinokkio olisi ollut kärsivällisempi, mutta Pinokkio vain tuhahtaa.

Pinokkio jatkaa matkaansa uimalla, mutta puu josta Pinokkio on tehty, on imenyt paljon vettä ja Pinokkio alkaa vajota kohti pohjaa.

photo delfiini_zpseb92db49.jpg

Silloin delfiini auttaa Pinokkion pinnalle ja vie Pinokkion ja Tiinan maihin.

Jakso 23

Pinokkio joutuu kalastajan saaliiksi.

photo kalastaja_zpse9ef584a.jpg

Kalastaja luulee Pinokkiota harvinaiseksi kalaksi.

photo kala_zps969f23ba.jpg

Paistetaanko se voissa vai keitetäänkö se tomaattiliemessä? Toivottavasti ei kumpaakaan.

 

Jakso 29 osa 1

Jakso 29 osa 2

Lupaus

Pinokkio matkaa aasilla ja keksii mielestään hauskan leikin että kiskoo aasia hännästä. Lopulta aasi ei suostu enää kantamaan Pinokkiota selässään vaan lysähtää tielle makaamaan. Pinokkio ajattelee aasin olevan vain itsepäinen, eikä ymmärrä miksei aasi enää suostu liikkumaan. Pinokkio tarjoaa tienvarresta ruohoa aasille, mutta se ei halua syödä.

photo 2_zps28d0fb59.jpg

Lopulta Pinokkio jättää aasin siihen, ja Tiina kertoo Pinokkiolle että aasi sen takia ei enää halunnut liikkua, koska Pinokkio oli vetänyt sitä hännästä. Tähän Pinokkio vastaa että "Saa kait sitä vähän pitää hauskaa..."

Pinokkio palaa kuitenkin aasin luo, pyytää siltä anteeksi ja lupaa aasille yöksi olkipedin, ruuaksi kauraa, kasviksia ja hedelmiä, kunhan aasi vain kantaisi heitä ja aasi suostuu.

Lopulta he saapuvat majatalolle, mutta koska Pinokkiolla ei ole rahaa aasille lupaamiinsa olkiin, kauraan, kasviksiin ja hedelmiin, aasi pakottaa Pinokkion kysymään töitä majatalosta saadakseen rahaa pitää lupauksensa. Vastentahtoisesti Pinokkio kysyy ja saakin töitä apulaisena.

Pinokkio ahertaa majatalossa koko päivän. Pölyt hän lakaisee sängyn alle

photo lakaiseepoumllytsaumlngynalle_zpsd032daef.jpg

ja Tiina korjaa hänen jälkiään rikkalapiolla.

photo rikkalapio_zps4ac09318.jpg

photo lattiapesu_zps66c94178.jpg

Yöllä Kettu ja Kolli tulevat majataloon ja valehtelevat puunuken varastaneen heidän aasinsa ja varoittelevat majatalon isäntää ja emäntää puunukesta joka voisi ryöstää majatalon asiakkaat.

photo vale_zpsc6cc5450.jpg

 

Jakso 30 osa 1

Jakso 30 osa 2

Seuraavana yönä Kolli ja kettu pukeutuvat kummituksiksi ja menevät varastelemaan majataloon.

photo 4_zps4d53d54a.jpg

Kettu huomaa yhden asiakkaan pöydällä rahapussin ja ottaa sen.

photo 2_zpsf1b8fd50.png

Kolli sanoo "Minunkin pitää ottaa täältä jotain, en voi lähteä täältä tyhjin käsin" ja niin Kolli varastaa asiakkaan kengät, pöytälampun ja vaatteita.

photo 5_zps23c0c4d9.jpg

Seuraavasta huoneesta Kettu löytää rahapussin tyynyn alta

photo 7_zps30c86de2.jpg

ja Kolli nappaa jällen huoneesta lampun ja muuta rojua. Yhdeltä asiakkaalta Kolli varastaa peiton päältä ja pakkaa muut varastamansa rojut peittoon.

photo peitto_zps7c2672f4.jpgphoto peittoJPG2_zps1a616442.jpg

 

Lopuksi Kettu ja Kolli varastavat Pinokkion aasin ja lastaavat kaikki varastamansa rojut sen selkään. Pulun muodon ottanut Haltijatar ajaa Ketun ja Kollin pakosalle ja aasi kertoo hänelle olevansa Pinokkion aasi ja että Pinokkio tekee töitä majatalossa, jotta aasi saisi kunnon ruokaa ja katon päänsä päälle.

photo pulu_zps9aa3c90b.jpg

Pulu ihmettelee että Pinokkio tekee työtä ja pitää huolta muista. Haltijatar haluaa nöhdä sen omin silmin, muuttuu kiliksi ja pyytää aasia viemään hänet majataloon.

photo kili_zpsb9f09c6f.jpg

Majatalossa ihmiset ovat heränneet ja syyttävät Pinokkiota varkaaksi. Kaikki tavarat kuitenkin löytyvät majatalon oven ulkopuolelta, johon aasi on ne jättänyt.

Jakso 31 osa 1

Jakso 31 osa 2

Kolli ja Kettu näkevät maalaistalon ja menevät etsimään sieltä ruokaa. Navetasta he löytävät lehmän ja alkavat sitä lypsämään,mutta lehmä potkii ja puskee ja isäntä tulee ajamaan kaverukset matkoihinsa.

Nähdessään Pinokkion he keksivät suunnitelman miten huijata Pinokkio hakemaan maitoa. Kolli heittäytyy tielle pitkälleen ja kertoo tuskissaan Pinokkiolle että on syönyt rotanmyrkkyä ja tarvitsee maitoa parantuakseen tai muuten kuolee.

photo 3_zpsaf4811eb.jpg

Pinokkio menee maataloon ja näkee Rocco-tikan häkissä.

photo 6_zps60b2a804.jpg

Rocco kertoo kuinka oli selvinnyt myskystä, mutta joutunut merellä eroon Chepettosta ja maanviljelijä oli ottanut Roccon häkkilinnukseen.

Sitten maanviljelijä tulee paikalle.  Pinokkio anelee maanviljelijää päästämään Roccon vapaaksi ja maanviljelijä suostuu jos Pinokkio kastelee maanviljelijän riisipellon pyörittämällä vesipyörää sata kertaa. Se on raskasta eikä Pinokkio jaksa kuin 17 kertaa.

photo 8_zps33fa1636.jpg

Sitten Kettu ja Kolli tulevat paikalle ja Pinokkio puijaa puolestaan niitä väittämällä että lehmä on luvannut maitoa jos vesipyörää pyöritetään 100 kertaa. Sitten Kettu ja Kolli alkavat pyörittää pyörää ja pyörittävät sitä 100 kertaa ja maanviljelijä päästää Roccon vapaaksi.

 

 

Jakso 32  osa 1

Jakso 32 osa 2

Salaperäinen torni

Pinokkio pyytää että vuohi (Pinokkio ei tiedä että vuohi on haltijatar) veisi hänet haltijataren talolle, koska hänestä on nyt tullut kiltti.

Lopulta Pinokkio saapuu Haltiataren tornitalolle

photo 3_zps2d50e3e3.png

 

ja koputtaa sen ovelle. Oven takana valkoinen vuohi lähtee juoksemaan portaita ylös ja vähän ajan kuluttua tornin huipulta etana (haltiatar on nyt muuttunut etanaksi) avaa ikkunan ja kertoo että Haltiatar on nukkumassa ja Pinokkion pitäisi odottaa hiljaa ja rauhallisesti kun hän tulee avaamaan oven.

photo 1_zps8c2ce2ac.jpg

Etana lähtee kaupamaan portaita alas

photo 4_zpsfa2c0255.png

photo 2_zpse3a791cb.jpg

mutta sen matka kestää kauan, tulee jo yö ja Pinokkio hermostuu ja alkaa kolkuttamaan oveen.  Silloin etana avaa taas ikkunan ja sanoo "enkö pyytänyt sinua olemaan hiljaa?" Etana on ehtinyt vasta kaksi kerrosta alaspäin.

photo 3_zps9f8f0f95.jpg

Ja Pinokkio huutaa että etanan täytyy pitää kiirettä! Johon etana sanoo ettei ole koskaan ennen juossut rappuja niin kovalla vauhdilla, ihan kylkeen pistää. Pinokkio huutaa, mellastaa ja kiskoo ovea niin että ovenkahva lähtee irti.

Sitten Pinokkio kiipeää köynnöksiä pitkin ajatuksena mennä ikkunasta sisään. Silloin etana taas kurkistaa ikkunasta ja muistuttaa että rehellisissä aikeissa olevat ihmiset kulkevat ovesta, eivätkä ikkunoista kuten murtovarkaat.

Pinokkio suuttuu ja aikoo tulla sitten ovesta, oven läpi oikeastaan. Hän hyppii ovea vasten yrittäen rikkoa sen.

photo 5_zpsf1794c81.jpg

Tiina yrittää rauhoitella raivostunutta Pinokkiota sanomalla että Haltijatar koettelee Pinokkion kärsivällisyyttä nähdäkseen onko tämä parantanut tapansa, mutta Pinokkio ei kuuntele.

Etana on juuri päässyt alimpaan kerrokseen ja on jo oven takana kun ovea vasten hyppivän Pinokkion jalka menee ovesta sisään ja jää jumiin.

photo 6_zps14cbd70f.jpg

photo 8_zpsb47deebc.jpg

photo 7_zps9474cea0.jpg

Silloin torni muuttuu puuksi ja Pinokkion jalka on edelleen puussa jumissa. Puun latvassa kyyhkyksi muuttunut haltija sanoo: "Luulen että sinun on jatkettava matkaa."

photo 10_zpse4c3c839.jpg

Pinokkio rukoilee: "Haluaisin todella olla kiltti poika".

photo 9_zpsf04f9075.jpg

Kyyhky: "Se että haluaa ei vielä riitä. Täytyy olla ahkera, rehellinen ja kohtelias". Sen sanottuaan kyyhky lentää pois ja Pinokkio purskahtaa vuolaaseen itkuun.

photo 11_zps485dd36a.jpg

 

Jakso 33 osa 1

Jakso 33 osa 2

Pinokkio saa tehtäväkseen vahtia kuumailmapalloa sillä välin kun sen omistaja käy kylässä hankkimassa asiakkaita lentomatkoille. Odotellessa Pinokkio päättää auttaa miestä täyttämällä pallon valmiiksi kaasulla, jotta sillä pääsee heti lentämään kun mies tulee takaisin. Kettu ja Kolli hiipivät ilmapallon luo ja irrottavat kinnitysköydet. Pallo kohoaa ilmaan Pinokkio ja Tiina korissa ja Kettu ja Kolli roikkuvat köydessä korin alapuolella.

 

Jakso 34 osa 1

Jakso 34 osa 2

Pinokkio, Tiina, Kettu ja Kolli putoavat ilmapallosta. Pinokkio jää roikkumaan vaatteistaan puuhun. Metsästäjä huomaa Ketun ja Kollin ja sitoo heidät. Sitten metsästäjä näkee puussa roikkuvan Pinokkion ja ampuu. Mutta koska Pinokkio heiluu niin paljon, metsästäjä osuu vain Pinokkion vaatteisiin ja tämä putoaa alas.

photo putoaa_zpsf727e5c1.jpg

Metsästäjä lastaa kaikki hevosensa selkään ja he lähtevät kylään.

photo 2_zps2991749e.jpg

Kylällä Pinokkio kertoo että he putosivat taivaalta ja että hän ei valehtele koska on luvannut haltijalleen puhua totta. Metsästäjät uskovat että haltija on lähettänyt Ketun ja Kollin taivaasta jotta kyläläiset voivat uhrata ne pedoille, jotka syövät maanviljelijöiden kanoja. Pinokkio säästyy koska ei pedotkaan halua syödä puunukkea ja Tiina on liian pieni.

photo 3_zps2b691063.jpg

Kettu ja Kolli köytetään puuhun yöksi.

photo 5_zpse090c3dc.jpg

Pian tulevat villisiat, jotka pureskelevat molempia, mutta molemmat ovat vielä hengissä kun Pinokkio tulee paikalle kyläläisten kanssa.

photo 6_zps9662f352.jpg

Kyläläiset: "Nuo kaksi tappelivat varmaan hurjasti etteivät pedot söisi niitä."

Kolli: "Luuletteko että on hauskaa joutua eläinten syötäväksi"

Kyläläiset: "Nuo kaksi tappelevat hurjasti niin kauan kuin elävät, meidän on tapettava ne ja annettava lihat pedoille. Voimme ottaa niiden nahat ja tehdä niistä lämpimiä käsineitä".

Pinokkio lupaa päästä eroon pedoista, jos maanviljelijät säästävät Ketun ja Kollin hengen. Pinokkion idea on että Kettu ja Kolli juoksevat villisikoja karkuun

photo 7_zpsc850fade.jpg

ja hyppäävät puuhun, jolloin villisiat törmäävät puuhun ja kuolevat.

photo 8_zps16745114.jpg

 

Jakso 35 osa 1

Jakso 35 osa 2

Kettu ja Kolli varastavat nukkuvalta kauppiaalta kultakellon.

photo 1_zps849f8bad.jpg

Kauppias herää ja lähtee ajamaan varkaita takaa. Paetessaan Kettu ja Kolli antavat kultakellon Pinokkiolle, jottei kauppias saa sitä käsiinsä. Pinokkio luulee että Kettu ihan hyvää hyvyyttään antoi kellon hänelle eikä tiedä että se on varastettu.

Pinokkio tapaa miehen, joka opettaa hänelle miten kelloa luetaan.

Yöllä Pinokkio näkee unta kellosta, jossa Kettu on pitkä viisari ja Kolli lyhyt viisari.

photo 2_zpsebef21fd.jpg

photo 3_zpse9209095.jpg

 

Jakso 38 osa 1

Jakso 38 osa 2

Romeo niminen poika kertoo Pinokkiolle huvipuistomaasta, jossa on joka päivä vapaata koulusta ja leikitään aamusta iltaan. Ennustajapöllö kertoo Pinokkiolle huvipuiston todella olevan olemassa laiskoille lapsille, jotka toivovat ja uskovat sen olevan olemassa. Sitten rattaat tulevat ja Tiinan vastustelusta huolimatta Pinokkiokin menee rattaisiin, jotka matkaavat huvipuistoon.

photo 6_zps636f7f56.jpg

Rattaita vetävät surullisen näköiset aasit. Tässä vaiheessa Pinokkio ei vielä tiedä että lapset, jotka ovat huvipuistossa liian kauan muuttuvat aaseiksi ja joutuvat noita rattaita vetämään.

photo 7_zpsf37dadff.jpg

 

Jakso 39

Tuhmien poikien huvipuisto

Vuoristorata ja karuselli (Season 1, Episode 39) - © KI.KA

photo 6_zps62f83672.png

 

Jakso 40 osa 1

Jakso 40 osa 2

Pinokkio, Kolli ja Kettu ovat muuttuneet aaseiksi. Huvipuiston johtaja myy heidät sirkukseen.

Painajainen aamulla (Season 1, Episode 40) - © KI.KA

 

Jakso 41 osa 1

Jakso 41 osa 2

Tiina löytää Pinokkio-aasin sirkuksesta ja lähtee etsimään haltijatarta. Hän tapaa tutun etanan, joka kertoo että Pinokkion täytyy tehdä sellaisia hyviätöitä joita vain aasit voivat tehdä, muuttuakseen takaisin puunukeksi.

photo 8_zps3b8b1d2e.jpg

 

Pinokkio, Kolli ja Kettu aaseina sirkuksessa:

photo 8_zpsb919a326.png

 

photo 7_zpsc72d44f8.png

Jakso 42

Kolme aasit ja erittäin suuren määrän (Season 1, Episode 42) - © KI.KA

Jakso 43

Apua, Apua - Tulipalo, tulipalo (Season 1, Episode 43) - © KI.KA

Jakso 44 osa 1

Jakso 44 osa 2

Pinokkio luulee vanhaa Rosetta rouvaa noidaksi.

photo 9_zps382bd606.png

Jakso 45

Stolen posetiivi (Season 1, Episode 45) - © KI.KA

46 osa 1

46 osa 2

Gorilla kertoo tarinansa. Eräs rouva on pitänyt gorillaa lemmikkinään. Rouva pukee Gorillalle entisen miehensä vaatteita. Gorillan pitää nukkua yöpyjama päällä pienessä korissa. Rouva kuorii gorillan omenat vaikka gorillan mielestä kuoret ovat omenoissa parasta.

photo 464_zps20eb4c95.jpg

Gorilla ihmettelee miksi ruoka pitää ensin keittää jotta sitä täytyisi sitten jäähdytellä.

photo 465_zps4617d9d8.jpg

Eräänä yönä gorilla karkaa jalottelemaan ulos, mutta juuri sinä yönä kylässä on käynyt myös ruokavaras ja gorilla saa syyt niskoilleen.

Pinokkio ihmettelee "Miksi se (gorilla) juoksee pakoon jos on kerran syytön?"

Tiina: "Haluaisinpa nähdä sinut, jos sinua ajettaisiin takaa paksun kalikan kanssa. Syytönkin voi pelästyä ja lähteä pakoon."

Oikeasti kylässä riehuvat varkaat ovat tietysti Kettu ja Kolli.

Gorilla ja kaksi konnia (Season 1, Episode 46) - © KI.KA

Pinokkio saa varkaat lopulta kiinni ja kyläläiset antavat gorillan elää metsässä rauhassa, gorilla ei enää aio palata vanhan rouvan luo. Pinokkiota asia ihmetyttää, mutta Tiina ymmärtää oikein hyvin, ei Tiinakaan haluaisi nukkua yöpuku päällä.

 

47 osa 1

47 osa 2

Kettu ja Kolli näkevät kun ihmiset purkavat täysinäisiä kärryjä luolaan. He uskovat lastina olevan arvotavaraa (vaikka oikeasti luola on kylän viinikellari ja tavarat ovat viinitynnyreitä). Päästäkseen luolaan he väittävät Pinokkiolle Chepetton olevan luolassa. Pinokkio yrittää rikkoa oven jolloin se syttyy palamaan.

photo 12_zps5f819fc6.png

Päästyään luolaan sisälle Kettu ja Kolli juoksuttavat viinin tynnyreistä.

Ihmiset huomaavat savun ja vangitsevat tuholaiset. Myös Pinokkio vangitaan, vaikka Pinokkio on syytön eikä osallistunut viinin vuodatukseen.

photo 47_zpsbb8b9bed.jpg

 

48 osa 1

48 osa 2

Rangaistukseksi Pinokkio joutuu kaatamaan 10 puuta, Kettu pyydystämään 100 myyrää ja Kolli pyydystämään 100 rottaa. Kettu ja Kolli kuitenkin pelkäävät rottia ja myyriä, joten hekin päätyvät kaatamaan puita.

Puussa, joka Pinokkion olisi kaadettava on oravan pesä. Pinokkio pelastaa oravat.

Saat puunkorjuuta ja oravia (Season 1, Episode 48) - © KI.KA

Oravat neuvovat Pinokkioa jättämään Ketun ja Kollin hommiin ja karkaamaan itse, koska Pinokkiohan on joutunut puunkaatohommiin Ketun ja Kollin takia. "Jos ne sotkivat sinut siihen, anna niiden selvitä sotkustaan itse". Myös Tiina on oravien kanssa samaa mieltä: "Minusta työstä ei pitäisi lintsata, mutta tällä kertaa he ovat oikeassa".

 

49 osa 1

49 osa 2

Pinokkio kuulee Chepetton olevan eräällä saarella. Saaren edustalla on kuitenkin vaarallinen pyörre. Pinokkio ei malta odottaa aamuun vaan tekee lautan ja lähtee yöllä kohti saarta.

 

50 osa 1

50 osa 2

Pinokkio joutuu valaan vatsaan.

photo 1_zpsdf49391b.jpg

photo 2_zpsca87bffa.jpg

photo 3_zps8bb3bbaf.jpg

photo 14_zps63eada17.png

Valaan vatsassa Pinokkio tapaa Tonnikalan joka luulee valaan vatsaa mereksi.

photo 4_zps2b66c79c.jpg

Pinokkio ja tonnikala yrittävät päästä ulos

photo 5_zps04a6c2e4.jpg

mutta valaan nielemä vesi huuhtoo heidät aina alas.

photo 6_zpsaefe5638.jpg

Tonnikala kertoo ihmisestä jonka oli nähnyt ja neuvoo Pinokkiolle suunnan. Pinokkio löytää Chepetton ja Julietta-kissan valaan vatsasta. He olivat eläneet valaan vatsassa jo viikkokausia syöden valaan nielemiä säilyketölkkejä.

photo 7_zps1c648cf3.jpg

 

51 osa 1

51 osa 2

photo 2_zps22064810.jpg

Chepetto keksii rakentaa köysitikkaat valaan nielaiseman laivan palasista. He heittävät köysitikkaisiin kiinnitetyn ankkurin  ja se tarttuu valaan kurkkuun joilloin he pääsevät niitä pitkin nousemaan valaan suuhun.

photo 3_zps7e26d45c.jpg

Mutta sitten valas hörppää taas vettä ja Pinokkio ystävineen huuhtoutuu takaisin mahaan.

Pinokkio pölyyttää pippurijauhoa pitkin valaan mahaa saaden sen oksentamaan Pinokkion, Tiinan, Tonnikalan, Chepetton ja Julietan ulos.

photo 5_zps4b88b5cc.jpg

 

52 jakso

Pinokkiosta tuli oikea poika

photo 52_zps6bcc93fb.jpg