Tykkäsin ala-asteikäisenä kauheasti tällaisista kirjoista, joissa piti ratkaista tehtäviä/ongelmia. Suosikkejani ratkaisukirjoista olivat kuitenkin Yllätysmatkat ja Kummitusmatkat, joissa oli kummassakin kirjassa kolme seikkailutarinaa (Dinosaurusten jalanjäljillä, Bussilla halki avaruuden, Aikajunalla antiikin Roomaan, Katoava kylä, Aavelinna ja Kummituspeili) ja joka aukeamalla piti ratkaista ongelma päästäkseen seikkailussa eteenpäin. Mutta näistä huippukivoista kirjoista kerron lisää blogissani joku toinen kerta ;).

Tällä kertaa aiheena Neropatin käsikirja, jossa ei siis ole edellisten tavoin mitään tarinaa, vaan ainoastaan aivopähkinöitä purtavaksi pienille neropateille. Oma Neropatin käsikirjani on vuoden 1989 painos, mutta siitä on tehty ensimmäinen painos jo vuonna 1980 ja tämä on jo kolmas painos.

photo nero_zps5c57a383.jpg

Tässä muutama esimerkki millaisia tehtäviä kirjassa on:

Kummitustalosokkelossa pitää etsiä tie savupiipusta takaovelle. Lapsena tämä oli ihan paras sokkelotehtävä =) . Tämän sokkelon tekeminen aina uudelleen ja uudelleen oli kiva leikki, jossa kuvittelin olevani oikeasti tuolla kummitustalossa etsimässä tietä ulos. Välillä menin tahalleni umpikujaan ja muka "pelästyin" siellä kohtaamiani kummituksia ja sitten kiljuen ulos huoneesta. IIK! =)

photo 2_zps8781e1c6.png

(Graham Round)

Marssilainen sokkelo: "Marssin hallintorakennusta valvoo suunnaton tietokone Aivot. Aivoilla on eri puolilla rakennusta elektroniset silmät ja korvat ja tunto- ja hajulaitteet, joilla se voi valvoa vieraita. Pystyykö Mars pujahtamaan rakennukseen ystävineen ja viemään Marsin isälle lounaseväät Aivojen huomaamatta"

Kuten edellinenkin sokkelo, niin tämä oli myös leikki, jossa olin itse marsilainen ja seikkailin putkisossa.

photo 1_zps09bce7c3.png

 

(Graham Round)

 

Tätä voitte halutessanne ratkaista "Kommentoi"-kohdassa. Kerron sitten tämän bloginviestin kommenteissa jos joku on ratkaissut oikein :).

photo 3_zps3156b801.png

 

(Teksti Jenny Tyler, kuvitus Graham Round)