Toinen Tuulin toivoma kirja on Tuulihattu.

photo Vanhojakirjoja187_zps33c291e9.jpg

Kirja pohjautuu samannimiseen elokuvaan. Tuulihattu elokuvan voit katsoa englanniksi tästä

Tuulihattu elokuva englanniksi osa 1

Tuulihattu niminen yksinäinen satuolento kipeä tikapuita pitkin Kamilla nimisen pikkutytön huoneeseen varastamaan leikkikaluja ystävikseen. Tuulihattu koskettaa HöpöHöpö pupua,  Huuliharppu-Pelle nallea, Jellonaa ja Nukkea, ja lelut muuttuvat eläviksi. Tuulihattu ottaa mukaansa myös aarrearkun ja pakenee saavilla meloen. Mutta Kamillan isoveli Jussi näkee Tuulihatun ja lähtee vuohensa Tähtisilmän kanssa lautalla tämän perään (heidän matkassaan on myös Malte, joka on Jussin henkiin herännyt piirrustus). Jussin isä lähtee Kimalaisen kanssa puolestaan Jussin perään.

photo Vanhojakirjoja194_zps2e12f9d5.jpg

(Tuulihattu, 1976, kertonut Bebbe Wolgers, kuvittanut Per Åhlin, suomentanut Kaija Pakkanen)

photo Vanhojakirjoja195_zps329da6ef.jpg

(Tuulihattu, 1976, kertonut Bebbe Wolgers, kuvittanut Per Åhlin, suomentanut Kaija Pakkanen)

 

Tuulihattu elokuva englanniksi osa 2

Metsässä on pyöräilemässä Yksisilmä ja pyörän tavaratelineellä hänellä on setelipaino, joka syytää vääriä rahoja. Tuulihattu ja lelut riehaantuvat nähdessään setelit ja sillä välin Yksisilmä vie Tuulihatun varastaman aarrearkun. Tämän jälkeen aarrearkusta käydäänkin jatkuvaa taistoa ja välillä se on Tuulihatun ja välillä Yksisilmän hallussa.

 Seikkailussa ovat mukana myös Kukkatukka, vesiputous nimeltä Brakko, puhuva talo, elävä tunturi nimeltä Jättijomppa ja ikivanha Köyhä-Elviira.

Tuulihattu elokuva englanniksi osa  3

photo Vanhojakirjoja205_zps7ee0bc4d.jpg

(Tuulihattu, 1976, kertonut Bebbe Wolgers, kuvittanut Per Åhlin, suomentanut Kaija Pakkanen)

Onnistuuko Jussi palauttamaan kidnapatut leikkikalut siskolleen? Se selviää lukemalla kirjan tai katsomalla tarinan elokuvana.

Tämän kirjan kuvitus on kyllä ihana kun sekaisin on valokuvaa ja piirroksia mielikuvitusmaailman ja todellisen maailman kohdatessa juhannusyönä...