Piirrossarja Liisa Ihmemaassa vuodelta 1983 on tullut telkkarista ainakin vuonna 1985. Lisäksi sarja on julkaistu VHS-kasetteina. Sarjassa on 35 jaksoa, joista kukin pituudeltaan 25 minuttia.

Alkutunnari

photo 11_zps3ab73a32.png

 

Lopputunnari

Liisa on mielikuvitusrikas ja hiukan vallaton tyttö, eikä osaa käyttäytyä yhtä mallikkaasti kuin siskonsa Seija.

Sarja alkaa siitä että Liisa on äitinsä ja perheen keittäjän kanssa kaupungilla. Liisa ostaa silinterihatun ja kotona hatusta tulee esiin valkoinen puhuva pupu, joka johdattaa Liisan joka jaksossa käymään Ihmemaassa...

Katso tästä pätkä 1. jaksosta (englanniksi)

Ihmemaassa kukat osaavat laulaa

photo 10_zps3bca530e.png

 

ja junat lentää.

photo 7_zps71358489.png

 

Ihmemaassa Liisa voi esim. kasvaa jättiläiseksi syömällä palan kakkua.

Jättiläiseksi muuttuminen saa Liisan purskahtamaan itkuun: "Mitä ihminen voi tehdä jos hän ei enää ylety omiin jalkoihinsa. Pitääkö minun lähettää sukat postipakettina ja paketin päälle kirjoitan Liisan oikealle jalalle".

photo 1_zps9a84bd1f.png

 

Ihmemaata hallitsevat Herttakuningatar ja Herttakuningas (joka on kyllä vahvasti Herttakuningataren tossun alla), ja heillä on erittäin huonosti käyttäytyvä poika Herttaprinssi, jota pidetäänkin pääasiassa sisäoppilaitoksessa kasvatettavana, mutta aina välillä Herttaprinssi pääsee lomalle vanhempiensa luokse kiukuttelemaan. Kuvassa Herttaprinssi ja Herttakuningatar.

photo 169_zps91e1c842.png

 

Kerran Herttakuningatar päättää alkaa perimään Ihmemaan asukkailta jalkaveroa, jota maksetaan sitä enemmän mitä enemmän on jalkoja joilla liikutaan. Tämän vuoksi ritari Don Fernadolla ei ole enää varaa ratsastamiseen (siitä joutuu maksamaan enemmän veroja koska hevosella on 4 jalkaa) ja niinpä hän joutuu kantamaan hevostaan:

photo 170_zps22d54033.png

 

Herttakuningatarella on pakallinen pelikorttisotilaita, jotka mm. metsästävät ankkoja ampumalla niitä tykeillä, välillä myös linnan sisätiloissa...

photo 171_zpsfe19faaf.png

photo 172_zpse51d9fea.png

 

Ihmemaassa on muitakin erikoisia asukkaita, kuten aidan päällä kävelevä Tyyristyllerö. Liisa yrittää sanoa Tyyristyllerölle jotain kilttiä: "Solmionne on aivan hurmaava. Vai onko se kenties vyö? Kunpa tietäisin mihin kaula loppuu ja mistä vatsa alkaa". Tyyristyllerö pahoittaa tästä tietysti mielensä, vaikka Liisa olikin sen tarkoittanut kehuiksi.

photo 158_zps43cc3e59.png

 

Kaalimato:

photo 173_zpsc0ff69e6.png

 

Herttuatar lohduttaa itkevää vauvaansa kaatamalla hänen päälleen pippuria.

photo 12_zps8e160c6b.png

Ihmemaan pahis on lohikäärme nimeltä Pekoraali.

photo 57_zps56db87ef.png

Muistan mm. puunvartijan ihmeellisen taikamiekan joka jahtasi Pekoraalia piilkkoen samalla puita metsästä (yrittäessään osua Pekoraaliin):

photo 3_zpsc7a1f5d1.png

 

Mieleen on jäänyt myös jakso, jossa Ihmemaan asukkaita vaivaa unettomuus. Liisa ja Pupu menevät sisään isoäitiä esittävään tauluun.

photo 4_zps23e2b972.png

 

Isoäidin kanssa he matkaavat Hyvien unien maahan. Ihmemaan asukkaiden unettomuus oli johtunut siitä että laskettavat lampaat olivat menneet lakkoon...

photo 5_zps0cf9ab1c.png

 

Nukkumatti ja kultapölyvarasto (unihiekka):

photo 2_zpse38ecef3.png

 

Lempparijaksoni oli kertomus säätalosta. Liisan kotona on ilmapunatari, jossa ukko ja akka kertovat sään. Jos akka on näkyvissä on tiedossa hyvää säätä ja jos ukko on näkyvissä on tiedossa sadetta.

photo 8_zpsfbb6beb5.png

 

Ihmemaassa Liisa pääsee tuuraamaan sääukkoa ja sääakkaa heidän lomansa ajan.

photo 9_zpsb7ed307b.png

 

Sään säätely on kuitenkin vaikeaa ja Ihmemaassa sataa ensimmäistä kertaa lunta ja tuuleekin niin kovaa että norsut lentelevät ilmassa.