Viisikko ja rantarosvojen torni (1985) on pelikirja jossa lukija osallistuu seikkailuun myös! Pelasin kierroksen. Eväät loppuivat kesken. Miksi Viisikon jäsenet syövät koko ajan? No päätin huijata ja jatkaa tarinaa vaikka eväät olivat loppuneet ja oli siis periaatteessa game over. Viisikko ja poliisit pääsivät huumeiden salakuljettajien jäljille mutta salakuljettajien pomo riistäytyi poliisin otteesta ja karkasi. Game over. Höh. Parempi onni ensi kerralla ehkä.

 

Perjantain kirppislöytöjä. Mitä siellä on? kirja oli minulla lapsena ja olen iloinen kun löysin oman hävinneen tilalle uuden!

Pekka Töpöhäntä pienokaisille on ensimmäinen kuvakirja versio Pekka Töpöhännän seikkailuista 40-luvulta. Tekstiä on vain vähän ja kuvat ovat todella kauniita ja nostalgisia.

(Gösta Knutsson: Pekka Töpöhäntä pienokaisille, kuvitus: Lucie Lundberg, 1948)

 

Olisiko kellään myytävänä tätä kirjaa?

Torstain kirjalöydöt. Eteenkin Muuttuvat tarinat sarjan Karvajalan suuri kilpailu oli huippu löytö! Myös Pete, Pii ja Pikkuinen on hauska 70-luvun kirja ihmisen lisääntymisestä. Kirjan rohkeat kuvat eivät varmastikaan menisi läpi nykypäivän lastenkirja sensuurista. :)  Aarteiden kirjat sarjaa minulla oli ennestään osat 1-5 ja ajattelin josko nyt alkaisi etsimään ne loputkin... Tuossa vuonna 1960 painetussa Aarteiden kirjassa näyttää olevan melko hurjia juttuja esim. koirien raivotaudista ja siitä miten kovissa tuskissa ihmiset kuolevat jos raivotautinen koira on heitä purrut. Kyseessä ei ole mikään satu vaan ihan oikeaa tietoa raivotaudista ja eläinkokeista joita tehtiin kun sairautta tutkittiin. No eihän tämä Aarteiden kirja sarjan 8 osa ole kovin pienille lapsille tarkoitettukaan. Kirasarja on suunniteltu niin että 1 osa on ihan pienille lapsille, 2 vähän vanhemmille, 3 vielä vähän vanhemmille jne.

 

Ulf Löfgren on yksi suosikki kuvittajistani. Minulla on kaikkiaan 35 Ulf Löfgrenin kuvittamaa kirjaa. Tässä niistä "muutamia".

 

10 kirjaa lapsuudesta on ihana sarja jossa keskustellaan lapsuuden kirjoista eli lempiaiheestani :) . Käsiteltävänä on mm. Hannu ja Kerttu, Viisikko, Nalle Puh, Tarzan, Liisan seikkailut Ihmemaassa.... Kaikki jaksot löytyvät Ylen Elävästä arkistosta:

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2009/05/29/10-kirjaa-lapsuudesta